Međugorje vrvi hodočasnicima unatoč nestabilnom vremenu

U Međugorju, jednom od najvećih marijanskih svetišta u svijetu, primjetan je povećan broj domaćih i stranih hodočasnika.

Unatoč oblacima i kiši, dvorište međugorske crkve ovih dana vrvi hodočasnicima, posebno za vrijeme večernjeg molitvenog programa.

Kako su ranije iz Udruge turizma, hotelijera i iznajmljivača soba (UTHIS) Međugorje istaknuli za portal Jabuka.tv, najave za ovu sezonu pokazuju solidan trend rasta.

Međugorje je već u prvom kvartalu ove godine zabilježilo pozitivne turističke rezultate i uspješnu predsezonu, a sudeći po broju hodočasnika koji se posljednjih dana mogu vidjeti u Međugorju, taj trend će se nastaviti i u narednom razdoblju.

Potvrdili su nam to i lokalni ugostitelji koji ističu da se situacija poprilično stabilizirala nakon brojnih negativnih posljedica koje je na ovo hodočasničko mjesto ostavila pandemija Covida-19.

Kako smo pisali ranije, na pozitivne rezultate svakako će utjecati pokretanje novih letova iz Zračne luke Mostar za Zagreb, Beograd, Munchen, ali i za Međugorje posebno značajne talijanske gradove – Rim, Bari i Veronu. Talijani su, naime, tradicionalno jedna od vodećih nacija kada je riječ o broju dolazaka u Međugorje.

Za Međugorje su dosta značajni i letovi iz obližnjih zračnih luka u Splitu i Dubrovniku koje uoči ljetne sezone uvode sve veći broj linija. U prethodnom razdoblju u Međugorju su tako u većem broju boravili i hodočasnici iz SAD-a, budući da je uvedena izravna zračna linija iz SAD-a prema Dubrovniku.

Osim toga, zbog nemogućnosti hodočašćenja u Svetu zemlju zbog ratnih sukoba, veći broj agencija preusmjerava svoja hodočašća upravo u Međugorje.

Desetci tisuća ljudi očekuju se u Međugorju i krajem sljedećeg mjeseca, točnije 24. i 25. lipnja prigodom 43. obljetnice Gospinih ukazanja, kao i na tradicionalnom Mladifestu koji ove godine započinje u četvrtak, 1. kolovoza večernjim molitvenim programom, a završava misom na Križevcu u 5 sati ujutro u utorak, 6. kolovoza.

 
index Instagram400x230 youtube