Ratko Perić u Stocu predstavlja knjigu "Isusovi sakramenti u molitvi Oče naš"

U petak, 19. travnja, u 19:30 sati, Troplet Kulturna Zajednica organizira događaj predstavljanja knjiga u Duhovno-kulturnom centru Trebinjsko-mrkanske biskupije Sarsenterum, smještenom u Stocu.

Na događaju će biti predstavljene dvije značajne knjige: "Isusovi sakramenti u molitvi Očenaš" autora Ratka Perića te "O Gospodinovoj molitvi" svetog Tome Akvinskog.

Prezentacije će održati gospodin Petar Marija Radelj i monsinjor dr. Ratko Perić, biskup u miru.

Katolici i svi ljudi dobre volje srdačno su pozvani da prisustvuju ovoj prezentaciji ovih konciznih, ali dubokih knjiga, pružajući priliku za dublje razumijevanje molitve, duhovnog rasta i potvrđivanja temeljnih istina katoličke vjere.

O Knjigama:

Ratko Perić: Isusovi sakramenti u molitvi Oče naš

U ovoj knjizi, sedam molitava Očenaša povezane su sa sedam sakramenata. Jednostavno, praktično, konkretno i inspirativno, ona spaja stupove katoličke vjere, prakse, ponašanja i zajedništva s Bogom u koherentnu cjelinu. Ovo djelo služi kao sinteza koja osvježavajuće utvrđuje što, kako i zašto vjernik moli i djeluje. Otvara biblijske horizonte vjernom učeniku Krista koji želi produbiti razumijevanje molitve, duhovnosti i uvjerenja u Isusa.

Sv. Toma Akvinski: O Gospodinovoj molitvi

Ova knjiga sadrži prijevode s latinskog jezika tri teksta svetog Tome Akvinskog: "Razlaganje o Gospodinovoj molitvi", u kojem je zabilježeno svetčevo korizmeno propovijedanje kršćanskom puku u Napulju od 20. veljače do 1. ožujka 1273., te po jedan članak iz njegovih velikih teoloških sinteza: o odnosu Duha Svetoga i molitvi Očenaša (iz 1255.) i o pitanju je li sedam molitava Očenaša prikladno raspoređeno (iz 1272.). Ovo klasično djelo katoličke duhovnosti, objavljeno na hrvatskom povodom 750. obljetnice, pokazuje svoju trajnu valjanost i neophodno je za cijelu Crkvu, budući da je nadahnulo očeve Tridentskog sabora da posvete posljednji, četvrti dio Rimskog katekizma (1564.) razlaganju molitve i Očenaša. Istu strukturu zadržali su i Katekizam Katoličke Crkve (1992.) i njegov Kompendij (2006.).

 
index Instagram400x230 youtube