Asocijacija “Mostovi prijateljstva BiH” u Ljubuškom

Asocijacija Mostovi prijateljstva BiH zajedno s Medžlisom iz Ljubuški u nedjelju je organizirala manifestaciju “U susret Ramazanu” i povodom Dana nezavisnosti BiH u naselju Gožulj u Ljubuškom.

Asocijacija “Mostovi prijateljstva BiH” već godinama organizira posjete povratničkim naseljima gdje za povratnike organizira kulturno-umjetničke programe koji promoviraju prijateljstvo, suradnju i promociju pozitivnih vrijednosti kulture i tradicije bosanskohercegovačkih naroda.

Na prostoru objekta Kiraethane na Gožulju za nazočne mještane-povratnike Bošnjake organiziran je  program u kojem su sudjelovali partneri: KUD Mošćanica-Zenica, GUD FIligran-Zenica, Hor Mostova Prijateljstva, vokalni solisti Omer Kadrić, Hajrudin Halać, Hanah Žerić, Fikreta Kadrić, Samed i Muhamed Pašalić i glazbenik Semir Palić.

Kako se navodi, predstavili su se domaćinima s bosanskim narodnim igrama, sevdalinkama i ilahijama.

“Ponosni smo na naš kolektiv i ekipu koja odlično i profesionalno ali uz velike emocije i radost realizira kulturne programe širom Bosne i Hercegovine gdje god se nalaze heroji Bosne i Hercegovine – naši povratnici”, priopćili su organizatori.

Domaćini bili su glavni imam Medžlisa IZ Šemso ef. Germić i predsjednik Medžlisa IZ Ljubuški Mumin Elezović sa svojim suradnicima.

Pokrovitelj manifestacije bilo je Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica FBiH.

Također, u Ljubuškom su bili i članovi planinarske grupe BiH Exploreri koji su planinarili na području Ljubuškog i koji su nam se na kraju i pridružili tijekom realiziranja programa.

Poslijednja izmjena danaUtorak, 07 Ožujak 2023 12:52
 
index Instagram400x230 youtube