Još jedna sezona svatova počinje otkazivanjima svadbenih veselja

Svadbena slavlja u Zapadnohercegovačkoj županiji ponovno se masovno otkazuju.

Korizma je iza nas i dolaskom Uskrsa tradicionalno u Hercegovini započinje sezona svatova. No, kao i prošle godine, i ova sezona započinje otkazivanjima svadbenih veselja, navodi Hercegovina.info.

Podsjetimo, krajem veljače u zgradi Vlade ŽZH održan je sastanak vlasnika svadbenih salona u toj županiji s predstavnicima Kriznog stožera na kojem je dogovoreno, ukoliko brojka pozitivnih osoba na koronavirus u toj županiji na dnevnoj bazi bude ispod 50, da će svadbeni saloni moći organizirati slavlja koristeći trećinu svojih kapaciteta, a čak se spominjao i rad bez ograničenja. No, stanje s pandemijom se znatno pogoršalo te je nažalost najlošije brojke osim iz HNŽ i sarajevske županije stižu upravo iz ZHŽ. Oni koji su svoje svadbe imali zagovorene za ovo proljeće primorani su iste otkazivati.

“Stanje se pogoršalo i zaista se ne zna ništa. U prvoj polovini travnja je sve otkazano. Postojeće mjere u našoj županiji su na snazi do 12. travnja, a nitko ne zna što će biti dalje”, kazali su nam iz Svadbenog salona Bagušić u Posušju. Ipak neki se mladenci nadaju da će svoja slavlja moći organizirati još ovaj mjesec.

“Datumi u drugoj polovini mjeseca i dalje stoje, no pitanje je hoće li i to ostati. Vrlo lako je da će se i to otkazati”.

U Ljubuškom se otkazuje i svibanj

“Stalno se nešto novo događa i situacija se mijenja. Upravo smo jutros imali razgovor s mladencima koji su imali zakazanu svadbu za ovaj mjesec, istu su pomaknuli za lipanj. Krenula su otkazivanja zakazanih svadbi za svibanj. Neki mladenci prebacuju svoje proslave za jesen ili zimu, a neki budući da već otkazuju po drugi ili treći put, odlučili su se sve odgoditi do daljnjeg”, rekli su za hercegovina.info iz Svadbenog salona Ohio.

U jednom širokobriješkom salonu rekli su nam kako su brojna otkazivanja, ali i prebacivanja svadbi. Iste se zagovaraju za ljeto i mjesec srpanj, dok neki polažu nade da će sve biti bolje u jesen i zimu pa svadbe zagovaraju za studeni i prosinac. Jedno je sigurno. Za mladence, vlasnike svadbenih salona, glazbenike, dobavljače hrane, cvjećare, fotografe i brojne druge koji svoj kruh zarađuju u industriji svatova, slijedi još jedna neizvjesna godina.

 
index Instagram400x230 youtube