Sjećanje na +Stanka Tomića

Na blagdan Kraljice Svete Krunice (7. 10. 2020.) napustio nas je najmlađi brat Stanko.

Sudbina nam je odredila da nitko od nas trojice braće (Mirko, Srećko i Rudo) nismo mogli doći na posljednji ispraćaj - na vječni počinak u Krvnici (Radišići).

Zahvaljujemo se ožalošćenoj bratovoj supruzi Nadi, sinu Srećku, kćeri Ani i njihovim obiteljima; brojnoj rodbin, nazočnim prijateljima, susjedima i poznanicima koji su ispratili našeg mezimca do Krvnice i položili na vječni počinak u grobnicu. Pljusak kiše umivao je obraze ožalošćenom puku kao da je Bog htio sakriti suze na njihivim obrazima.

Učinilo mi se, da sam u snu čuo poruku pokojnog Stanka:

''Ne tugujte za mnom, sada sam slobodan. Slijedim put kojeg mi je Bog postavio. Uzeo sam Njegovu ruku kad sam čuo kako me zove, okrenuo sam leđa i ostavio sve. Ne bih mogao ostati još ni jedan dan da se smijem, da volim, da radim i da se molim. Neispunjeni zadaci moraju osati takvi. Našao sam svoj mir na  zadnji dan života. Bog me se zaželio; On me je oslobodio. Aleluja!"

Gospodine, Tvojim se vjernicima  život  mijneja, a ne oduzima! ''Ja sam uskrsnuće i život: Tko u mene vjeruje, ako i umre živjet će.'' (Iv 11,26).

Dakle, +Stanko je promijenio adresu. Ne živi više na Crnišini - Radišići.

Ako netko želi poslati preporuke u krunicama i na misnim slavljima, ovo je nova adresu:

+Stanko Tomić, Ulica Svetog Trojstva broj 3, Kraljevstvo Nebesko

Zahvaljujemo se Bogu za sve dobrote kojima je obdario našega Stanka, da je strpljivo podnosio sve nevolje i nedaća; da je bio prijatelj svakome, pa i onim koji su ga prezirali... i njegove su ruke uvijek bile ispružene i otvorena vrata  doma i radnje za pomoć potrebnima.

Ožalošćene obitelji iz Kanade:

  • Srećko i nevjesta Ivanka s djecom Vesnom, Marinom i njihovim obiteljima
  • Rudi i nevjesta Rozi s djecom Sonjom, Sabinom, Ivom i njihovim obiteljima
Poslijednja izmjena danaNedjelja, 11 Listopad 2020 13:06
 
index Instagram400x230 youtube