David Mandić: Za mene je Velika Gospa poseban dan

Danas se obilježava blagdan Velike Gospe, a tim povodom novinari Večernjeg lista upitali su poznate Hrvate koju simboliku taj dan ima u njihovim obiteljima, ali i što kažu o vjeri i blagdanu.

Kako proslavlja Veliku Gospu kazao je i rukometaš David Mandić:

- Blagdan Velike Gospe tradicionalno se slavi u mom kraju, u mjestu Hardmolije, udaljenom šest kilometara od Ljubuškog. U obitelji smo svi veliki vjernici i svake se nedjelje obvezno ide u crkvu. I kad sam u Zagrebu, gdje sada živim i treniram, odlazim nedjeljom na misu u crkvu na Knežiju. Osim ako sam na putu, izvan Hrvatske. Na Veliku Gospu ujutro bismo se svi lijepo odjenuli i zajedno bismo odlazili u crkvu. Nakon mise otišli bismo kući, gdje bismo zajedno ručali. Svake bi se godine mijenjao jelovnik, nekad bi to bio roštilj, nekad meso ispod peke. Nije bilo pravila.

Za mene je Velika Gospa važan vjerski blagdan. Velik sam vjernik tako da je za mene to poseban dan. Bez obzira na to što danas imamo dva treninga, naći ću vremena sa suprugom otići na misu, bilo jutarnju bilo večernju - kazao je Mandić za Večernji list.

Poslijednja izmjena danaSubota, 15 Kolovoz 2020 17:23
 
index Instagram400x230 youtube