Kako očistiti mrlje od crnog vina

Uprljali ste sovju omiljenu haljinu mrljom od crnog vina? Ne brinite, uz pomoć ovih jednostavnih trikova, mrlja od crnog vina će zauvijek nestati.

Prilikom čišćenja mrlje od crnog vina, trebate biti oprezni. Riječ je o tvrdokornim mrljama i problem nastaje kada se konstantnim trljanjem tkanine, mrlja još više uvuče u tkaninu. No, postoji nekoliko načina kako tome pristupiti:

Mineralna voda

Mrlju od crnog vina polijte mineralnom vodom, ali ju nemojte odmah početi trljati. Što ju brže polijete, manje su šanse da će se ona uvući u tkaninu.

Sol

Ako mrlju namočite običnom vodom, to će joj samo omogućiti daljnje širenje. Najbolje bi bilo da ju odmah prekrijete debelim slojem soli te pustite da stoji 10 minuta. Ako sol ne uspije ukloniti mrlju do kraja, onda ju istrljajte limunovim sokom ili otopinom limunske kiseline.

Bijelo vino i soda bikarbona

Mrlju od crnog vina možete preliti bijelim vinom te premazati debljim slojem paste od sode bikarbone. To pustite da odstoji nekoliko sati pa onda stavite tkaninu u perilicu, kako bi se mrlja potpuno uklonila.

Deterdžent za suđe i hidrogen peroksid

Jedan od načina je i deterdžent za pranje posuđa u kombinaciji s hidrogenim peroksidom. Natopite mrlju jednakom količinom deterdženta za suđe i hidrogen peroksida, a zatim pokušajte sve upiti papirnatim ručnicima.

 
index Instagram400x230 youtube