Veliki broj vjernika na zadnjoj večeri Mladifesta

Svečano misno slavlje na zadnjoj večeri je predvodio kardinal Vinko Puljić.

“Kad bi nas pitali na virtualnom intervjuu: ‘Zašto smo došli veceras na Mladifest?’, ovo bi bili neki od naših odgovora!”, započeo je propovijed na zadnjoj večeri na 31. Mladifestu kardinal Vinko Puljić.

“Na Mladifest dolazimo da susretnemo živoga Boga, prazna nam je duša i da bi se napunili kako bi se nosili sa izazovima života. Došao sam naći sebe, kako bi sv. Augustin rekao: ‘Svugdje sam te tražio a bio si u meni, a ja van sebe.’ Došao sam odvezati svoju lađu na ispovijedi i zaveslati na more života.

Želim naći radost života u darivanju. Mnogi bi od vas rekli kako su došli naći mir duše i moliti našu Kraljicu Mira za taj mir. Neki su došli da shvate koliko vrijede i da nauče ljubiti jer ih je Bog iz ljubavi stvorio i za ljubav. Sebičan čovjek ne može biti sretan ni nasmijan, ne zaboravite to.

Takodjer, rekli bi ovdje kako nas ubija polovična vjera, a nju možemo naći kod Isusa. ‘Dođi i vidi’ – poruka je ovogodišnjeg Mladifesta, vidjeti očima nego srcem i vjerom, našeg uskrsloga! Naučimo od Marije kako misliti i slušati Božju riječ.

Mnogi imaju krivo uvjerenje kako će živjeti život bez patnje, to ne postoji. Nitko uspio uz životu nije bez patnje u koju je zakoračio hrabar.

Naš identitet, nas vjernika, je naš križ.”, istaknuo je kardinal Puljić.

Nakon svete mise slijedi klanjanje pred Presvetim, poslanje i oproštaj uz pjesmu.

 
index Instagram400x230 youtube