Ljubušak na čelu HNK Mostar najavio 26. kazališnu sezonu

Repertoarskim izvedbama predstave „Identitluk“ – u srijedu 26. i četvrtak 27. kolovoza, službeno će započeti 26. kazališna sezona Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

Riječ je o koprodukcijskoj predstavi HNK Mostar, Narodnog pozorišta Mostar i Studija za izvedbene umjetnosti koja je za kratko vrijeme osvojila sjajne kritike i stekla veliku popularnost među publikom, piše dnevnik.ba.

U njoj se na satiričan način propituju identiteti i njihovo shvaćanje u BiH, a već je, osim u Mostaru, izvedena u Ljubuškom, Trebinju, Živinicama, Zvorniku i Bijeljini. Pozvana je na tri kazališna festivala - krajem mjeseca, točnije 30. kolovoza, „Identitluk“ će biti odigran u okviru natjecateljskog programa 39. Pozorišnih/Kazališnih igara u Jajcu, potom 27. rujna na 17. Međunarodnom festivalu komedije „Mostarska liska“, i 23. listopada na 30. Marulićevim danima u Splitu.

„Nakon uspješne jubilarne 25. kazališne sezone nastavljamo punoga kapaciteta i s mnogo planova. Osim aktivnosti na postavljanju novih predstava sukladno zacrtanom repertoarskom planu, već za dan-dva objavit ćemo natječaj za najbolji neobjavljeni dramski tekst na hrvatskom jeziku autora do 35 godina starosti. Nagrađeni tekst bit će postavljen na scenu tijekom 2021. godine. Uskoro ćemo nastaviti i s radom Dramskog studija mladih, a u tome smjeru započet ćemo i novi projekt odnosno radionicu dramskog pisanja“, kazao je ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja.

U rujnu će HNK Mostar nastupit sa svojom nagrađivanom predstavom „Gnijezdo“ na Festivalu glumca u Konjicu. Ova je predstava proglašena najboljom predstavom u cjelini na dva festivala – 3. Međunarodnom teatarskom festivalu „Dani Jurislava Korenića“ u organizaciji Kamernog teatra 55 iz Sarajeva i Međunarodnom festivalu glumca „Zaplet 11“ u Banjoj Luci. Krajem istoga mjeseca na pozornici HNK Mostar gostovat će HNK Šibenik s Krležinom predstavom „Leda“.

Poslijednja izmjena danaUtorak, 25 Kolovoz 2020 13:21
 
index Instagram400x230 youtube