Predstavljena knjiga aforizama "Kula od karata zlata" autora Ivana Vrljića

U ponedjeljak , 5. srpnja na spomendan HKD Napredak predstavljena je knjiga aforizama Kula od karata zlata autora Ivana Vrljića u Galeriji kraljice Katarine Kosače u Hrvatskom domu herceg Stjepana Kosače u Mostaru.

U svojstvu predstavljača bila je  mostarska književnica Anita Martinac dok je programom moderirao Marko Suton , član HKD Napredak Glavna podružnica Mostar a aforizme čitao Ivan Volić, također član HKD Napredak. Dvije glazbene izvedbe na klaviru imala je Lucija Hrstić, magistrica glazbene umjetnosti i to izvedbu Jalta, jalta i izvedba AlmandeJohana Sebastiana Bacha iz Francuske suite br. 3 u h-molu.

Na samom početku u ime Napretka obratio je se Miroslav Landeka, dopredsjednik HKD Napredak kazavši kako je Napretkova podružnica u Mostaru posjeduje raznovrsnost umjetničkih programa i da je kruna svega promocija knjiga Ivana Vrljića, inače tajnika društva.  Ivan Volić je čitao ulomke o danu HKD Napredak i zaštitniku  cjelokupnog društva sv. Ćirilu i Metodu i samom radu društva čiji je doprinos na kulturnom planu nemjerljiv i nedostižan.

Nakon toga prisutnim slušateljima obratila je se mostarska književnica Anita Martinac  govoreći kako knjiga aforizama sadrži uz aforizme još i filozofske misli i epigrame. Naglasila je kako duhovite i sažete misli kroz povijest književnosti uvijek imaju svoje vjerne čitatelje i nasljedovatelje.

Sjajnu izvedbu na klaviru imala je magistrica glazbene umjetnosti Lucija Hrstić i to izvedbom kompozicije Jalta, jaltaskladatelja AlfijaKabilja sa solo dionicom. Publika je prepoznala nadarenost mlade glazbenice i ovu izvedbu nagradila gromoglasnim pljeskom .

Nakon izvedbe Jalta , Jalta slijedio je čitanje aforizama iz autorove knjige i to redom iz ciklusa O politici da ti pojem , Ergo ego, Listine istine  i Smrtno bolne ure. Autorove uratke čitao je mladi Ivan Volić, diplomirani novinar i kroatist.

Poslije čitanja aforizama slijedila je izvedba glazbenice Lucije Hrstić i to klasične kompozicije AlmandeJohana Sebastiana Bacha iz Francuske suite br. 3 u h-molu.

Na kraju večeri nazočnim zaljubljenicima u  pisanu riječ se obratio sam autor Ivan Vrljićzahvalivši svima prisutnima na dolasku i samim promotorima i predstavljačima kao i izvođačima koji su uveličali ovo slavlje i predstavljanje knjige.

Nakon kraćeg predstavljanja knjige slijedilo je nezaobilazno druženje i čašica okrjepe uz ugodan i plemenit razgovor i druženje.

 
index Instagram400x230 youtube