|MATE MILIĆEVIĆ - RAZGOVOR S POVODOM| 'Ovo je ostvarenje svih mojih snova'

Prošle subote imali smo čast i zadovoljstvo gledati poznato lice naše domaće glazbene scene na malim ekranima. Mate Milićević, mladi talent iz Ljubuškog, hrabro je zakoračio na veliku scenu „Zvezda Granda“.

Izveo je dvije pjesme, „Ljubi, ljubi“ i „Ubijaš me usnama“, koje su mu donijele četiri glasa podrške stručnog žirija, među kojima su bili Svetlana Ražnatović Ceca, Ana Bekuta, Đorđe David i Aleksandar Milić Mili.

Mate se prisjetio kako je nekoliko mjeseci ranije, tijekom audicije u Mostaru, osjetio da je konačno došlo pravo vrijeme za ovaj veliki korak. „Bila je to instinktivna odluka, osjećao sam da je sada pravi trenutak za to. Kad nešto osjetite cijelim bićem, znate da jednostavno morate pokušati", rekao je za Hercegovina.info, objašnjavajući što ga je potaknulo da se prijavi na natjecanje.

Priznaje da nije bio potpuno zadovoljan svojim prvim nastupom, no za njega je ovo iskustvo puno više od same izvedbe.

„Iskreno, ovo je ostvarenje svih mojih snova. Format natjecanja me fascinira i teško je riječima dočarati taj osjećaj kada konačno stanete na scenu koju ste godinama gledali na televiziji i sanjali o njoj. Moram priznati da nisam oduševljen svojim prvim nastupom, ali vjerujem da će sljedeći biti puno bolji“, kazao je Mate, te dodao s osmijehom: „Znate onu ružnu izreku o prvim mačićima? Pa, uvjerio sam se nebrojeno puta da su prva iskustva uvijek najteža, ali me veseli što imam priliku učiti i napredovati“.

Iako priznaje da nije bio pretjerano zadovoljan svojim prvim nastupom, natjecanje ga je ipak privuklo svojim dinamičnim tempom i mogućnošću za osobni i profesionalni razvoj.

Ovaj mladi Ljubušak imao je pravo odabrati svog mentora, ali prije toga morao se suočiti s onim najtežim dijelom natjecanja, a to su komentari stručnog žirija koji je poznat po tome da ne mazi natjecatelje, barem kada su kritike u pitanju.

„Čuje se iskustvo, emocija. Problem je bio malo s intonacijom, ali sve se to da popraviti. Zato i postoje mentori u ovom natjecanju. Jako mi se dopada kako pjevaš“, prokomentirala je Ceca.

„Nisam bio toliko oduševljen njegovom interpretacijom, ali pripisujem to strahu i nesigurnosti. Ipak, pomislio sam da želim da te vidim u sljedećem krugu kako si sigurniji u svoj vokal, jer ima snage, volumena i boje na kojima se može raditi“, kazao je Mili. „Bio si dobar, ali ja sam više okrenuta ka narodnjacima, no meni se to dopalo“, zaključila je Viki Miljković, predstavnica ostatka članova žirija koji su ostali neutralni.

Posebno ga je dirnula podrška koju je dobio od svojih sugrađana, što mu, kako kaže, najviše znači. „Ugodno sam iznenađen podrškom koju dobivam iz okoline. Ta energija i motivacija koju mi daju je neprocjenjiva. Naravno, podršku bliskih ljudi uvijek sam imao, ali ova šira podrška me dodatno gura naprijed“, kazao je Milićević.

Odabirom Đorđa Davida za mentora, tvrdi da je sada spreman na predan rad kako bi opravdao povjerenje svih onih koji ga prate i podržavaju.

„Dat ću sve od sebe da ispunim očekivanja. Vjerujem da će rad s mentorom obogatiti moje znanje i omogućiti mi daljnji napredak. Bez obzira na konačni ishod, ovo je iskustvo koje svakako vrijedi doživjeti“, zaključio je mladi pjevač.

Mate Milićević, koji već godinama s bendom nastupa diljem Hercegovine, ne planira stati ovdje. Pripreme za sljedeći nastup već su u tijeku, a kako Hercegovina.info neslužbeno doznaje, na pozornici „Zvezda Granda“ ponovno ćemo ga vidjeti već sljedeći mjesec.

 
index Instagram400x230 youtube