|INTERVJU| Husein Hasanefendić, jedan od osnivača jednog od najpopularnijih rock sastava u regiji

U prilogu pročitajte razgovor s Husom Hasanefendićem, jednim od osnivača jednog od najpopularnijih rock sastava u regiji – Parnog Valjka.

Što publika može očekivati od vašeg nastupa na Beer Festu Ljubuški 11.8.?

Imali smo zaista puno koncerata ove godine, pa smo uzeli mali odmor u 7. mjesecu i od ovog vikenda nastavljamo dalje. Dakle u Ljubuški stižemo odmorni i željni svirke!

Možete li nam otkriti nešto posebno što ste pripremili za ovu priliku?

Nema posebnih iznenađenja, pripremili smo dva sata svirke i nadamo se da će sve proći super. Nismo dugo svirali u Ljubuškom, veselimo se.

Parni Valjak je poznat po energičnim nastupima i bezvremenskim hitovima. Koje pjesme će sigurno biti na setlisti u Ljubuškom?

To ćemo ipak ostaviti ljudima da otkriju na koncertu, biti će pjesama iz svih faza banda i svatko će naći nešto za sebe, to je jedino sigurno.

Postoji li neka pjesma koju posebno volite izvoditi na festivalima?

Svatko od nas u bandu ima neke svoje favorite, ali sve što sviramo zaista i volimo svirati, tako da ne mogu izdvojiti neku baš posebnu.

Kako je izgledao vaš put od osnivanja Parnog Valjka do današnjeg statusa jedne od najpopularnijih rock grupa na ovim prostorima?

Kada smo počinjali stvarno nismo mogli niti sanjati da ćemo 50 godina kasnije i dalje svirati. Put do toga bio je svakako težak, ali mi smo imali svoj put, svoje ciljeve, imali smo postulate od kojih nikada nismo odustajali. Naša publika je to znala cijeniti i zajedno smo stigli tu gdje smo danas.

Što smatrate ključnim momentima u karijeri benda koji su vas doveli do ovog statusa?

Nepristajanje na kompromise i vjera u ono što radiš. Bilo je više uvjetno rečeno ključnih momemenata, svi oni na hrpi tvore 50 godina Parnog valjka.

Nedavno ste dobili nagradu Porin za životno djelo. Što vam ta nagrada znači i kako se osjećate u vezi toga?

Nagrada puno znači, naravno, i kao svojevrsno priznanje za to što si radio u životu, i kao potvrda da je sve imalo smisla. Ujedno je i poticaj za dalje, jer mi još nismo sve rekli, štoviše :)

Koliko su vam takva priznanja važna u usporedbi s reakcijama publike na vašim koncertima?

Ne bih to uspoređivao, ali odnos banda i publike je najvažniji. Mi živimo da bi svirali, a bez publike to ne bi bilo moguće. Mislim da sam time sve rekao.

Parni Valjak ima bogatu povijest i dugogodišnju karijeru. Koji su vam planovi za budućnost benda?

Ove godine imamo toliko koncerata da zapravo nisam previše razmišljao o budućnosti. Naravno, naš management vodi brigu o svim tim segmentima tako da je budućnost definitivno zanimljiva.

Možemo li očekivati nove projekte, albume ili posebne koncerte u skorijoj budućnosti?

Sljedeće godine band ide na turneju povodom 50 godina postojanja, turneja će obuhvatititi veliki broj gradova širom Europe, od kojih će neki biti posebni na puno načina. Ali sve to predstavljamo javnosti nakon ljeta, do tada putujemo i sviramo. Ljubuški vidimo se u nedjelju!

Poslijednja izmjena danaPetak, 09 Kolovoz 2024 11:45
 
index Instagram400x230 youtube