Ljubuški glazbenik Mislav Ramljak: Svima koji su pali na dno poručujem da nisu sami!

Nedugo nakon što je objavio pjesmu za 6. Antunovski hod mladih, Ljubušak Mislav Ramljak obradovao nas je viješću kako je svjetlo dana ugledala još jedna njegova autorska pjesma.

Kako nam je već ranije kazao, inspiracije za pisanje tekstova ne manjka, a najbolji tekstovi su oni koji nastanu odjednom. Tako je nastalo i ovo autorsko djelo koje je najviše posvetio onim osobama koje traže izlaz iz beznađa i tjeskobe, prenosi Ljportal.

Svjedočenje vjere kroz glazbu

„Pjesma nosi naziv „Ti si tu“. Ja znam da je Bog tu. Znaju to i drugi. Međutim, ljudima je to jako teško reći, kao kada treba reći oprosti. Pojedinci u nekim stvarima jednostavno nisu otvoreni dovoljno ili nemaju povjerenje, jer Boga ne vide očima. U ovoj pjesmi tekst je najviše namijenjen onima koji su pali na dno zbog raznoraznih životnih okolnosti i postupaka. Te osobe iz očaja traže kriva rješenja misleći da će popraviti stvar, a neki čak pomišljaju na najgore jer se osjećaju ostavljeni od svih. Ovom pjesmom želim im reći da nikad nisu sami, jer samo je potrebno tako malo da bi dobili krila i vratili se na pravi put. To je ono iskreno pouzdanje u Boga kada mu s vjerom kažeš: „Ti si tu“. Ako je dragi Bog tu i uz nas, a znamo da jest, tko će onda protiv nas… Zato pjevam „Ti si tu“, kazao nam je Ramljak.

U današnjim vremenima, u kojem moderni glazbeni svijet truje srca naše mladeži, u kojem se naglašavaju negativne vijesti i u prvi plan stavljaju pjesme koje govore o bludu, nemoralu i izopačenostima, više nego ikada potrebno je jedno jako i iskreno svjedočenje vjere kroz kvalitetnu duhovnu glazbu.

„U pjesmama se suprostavljamo zlu, slavimo dobro i govorimo o pravim vrijednostima čovjeka i njegova odnosa s Bogom. I zaista je lako kad imate određen cilj i njega se držite. U ovoj pjesmi imao sam cilj, prema savjetu kolege Mateja Brkića, da sve snimimo uživo i tako pošaljemo jednu snažnu poruku u ovaj moderni svijet, da ljudi vide kako skupina muškaraca/muževa i glazbenika pjesmom svjedoči Boga. Pjesma, kao i video, puno govori o svemu ovome. Najzaslužniji za tu ideju, kao i za aranžman je moj prijatelj i producent Matej Brkić u čijem smo studiju i snimali pjesmu i spot. S njim sam surađivao i na prethodnim pjesmama. Od samog početka bili smo uvjereni u snagu toga zajedništva, tako da nas ništa nije moglo zaustaviti u stvaranju ove pjesme. Pjesma je zapravo nježna, ali ima jako snažan karakter i poruku i to je čini jakom“, istaknuo je Ramljak.

Podrška glazbenika

Ovom prilikom uputio je zahvalu prijateljima i kolegama glazbenicima koji su sudjelovali u stvaranju spota i pjesme za koju je glazbu i tekst napisao on sam te ju je otpjevao uz izvedbu na gitari. Kao prateći vokal uz gitaru pridružio mu se i Matej Brkić, dok je Dominik Šiljeg također imao ulogu pratećeg vokala uz pratnju na klavijaturama. Svoj udio ovom uratku dali su i Filip Granić (lap steel/slide), Petar Brbor (bas), Denis Ilić (cajon), Matej Brkić (mix).

Krunoslav Licitar (Red Records studio) također je jedan od sudionika u ovom projektu, kao i Damir Spajić (foto Đino), kamerman koji je snimao i radio montažu spota.

„S Damirom sam surađivao i na nekim od prethodnih pjesama i mogu reći da sam prezadovoljan. Moram priznati da me raduje i to što u posljednje vrijeme često primam pozitivne komentare od glazbenika koji su dugo u glazbi i od onih kojima je to struka, što me jako motivira da idem naprijed. Kada netko tko živi od glazbe i zna što je kvalitetno prepozna tvoj trud i rad, to je uistinu veliko. Ljubušaci me jednako tako podržavaju i to mi je jako bitno! Lijepo je kad te tvoji prihvate i daju jednu snagu više“, poručio je mladi glazbenik.

Dok smo pisali o ovoj pjesmi, Ramljak nam je otkrio kako će uskoro izaći i još jedan novi uradak, odnosno pjesma koju rade za klanjanje pred Presvetim.

„Mislim da je to moja najbolja pjesma, a puno ih ima koje još niste čuli. Znate onaj osjećaj kad mislite za nešto da je to – to. Tako razmišljam o ovoj pjesmi. To mora ipak biti nešto posebno. Zadatak oko snimanja pjesme ponovno sam povjerio producentu Mateju Brkiću, koji mi je dao odlične savjete i smjernice i zasad sam zadovoljan urađenim. Nažalost, ne mogu vam više ništa reći o pjesmi, osim toga da izlazi uskoro i da se nadam ponovnom razgovoru. Želim svima zdravlje i Božji blagoslov, a Vama posebno hvala na podršci i izdvojenu vremenu“, zaključio je Ramljak.

Piše: Antonela Marinović Musa / Dnevni list

 
index Instagram400x230 youtube