‘Cubismo’ večeras otvara treće izdanje Ljubuški Jazz Festa

Cjelovečernjim koncertom latino jazz benda ‘Cubismo’ večeras u 21 sat u Gradskom parku u Ljubuškom počinje treće izdanje Ljubuški Jazz Festa koje će trajati do 28. kolovoza. 

Prije Cubisma publiku će zagrijati dva mlada benda proizašla upravo iz jazz radionica sa prethodna dva jazz festivala.

”Osim koncertog festival će ponuditi i bogat edukativni program te će na sedmodnevnim jazz radionicama, koje počinju 22. a završavaju 28. augusta koncertom polaznika tih radionica, polaznici moći učiti od eminentnih stručnjaka s raznih instrumenata. Na klaviru će moći učiti od Zvjezdana Ružića, na saksofonu/flauti/klarinetu od Vojkana Jocića, na kontrabasu od Mihe Korena, dok će predavač za gitaru biti Bruno Mičetić, a za bubnjeve Vladimir Kostadinović”, kazao je Feni direktor Turističke zajednice Grada Ljubuškog Mladen Bebek.
 
Ekskluziva ovogodišnjeg festivala, kako dodaje, je nastup jazz gitariste svjetskog glasa Jonathana Kreisberga iz SAD-a koji će također održati radionicu od 25. do 28. augusta za napredne gitariste.
 
Kreisberg će sa svojim triom u okviru Jazz Festa upriličiti i koncert koji će biti održan u subotu, 27. kolovoza.
 
Bebek ističe kako za radionice vlada veliki interes te da su sva mjesta već popunjena. ”Za radionice na Jazz Festu vladao je veliki interes, a organizator je postavio uslove da ne može baš bilo ko biti polaznik radionica, nego da to mogu biti ljudi s nekim prethodnim muzičkim obrazovanjem, nekim prethodnim znanjem. Može se reći da su to radionice za naprednije muzičare, djecu i mlade koji su završili ili idu u muzičke škole”, pojasnio je Bebek, dodavši kako velika zasluga za organizaciju pripada direktorici Glazbene škole Ljubuški Ivani Zrimšek Šaravanja koja je i začetnica festivala.
 
Direktor Turističke zajednice Grada Ljubuškog smatra kako će koncerti na Jazz Festu okupiti nekoliko hiljada posjetilaca.
 
”Ljubuški Jazz Fest je samo jedan dio bogatog programa koji smo pripremili ovoga ljeta u Ljubuškom. Započeli smo s Hercegovina Travel Festom početkom maja, a nastavili Ljubuški Outdoor festivalom, Festivalom vina, evo i Jazz Festom, a ljeto ćemo završiti 2. i 3. rujna s Beer Festom Ljubuški na kojem će nastupiti Vinko Ćemeraš i Zabranjeno pušenje – naglasio je Bebek.
 
Organizator Ljubuški Jazz Festa je Udruga Intro, a partneri su Turistička zajednica Grada Ljubuškog, JP Parkovi i Glazbena škola Ljubuški, uz veliku podršku Grada Ljubuškog, Vlade ZHŽ-a, Federalnog ministarstva kulture i sporta i ostalih sponzora.
 
index Instagram400x230 youtube