Mlade violinistice i violinisti upriličili božićni koncert u crkvi svetog Franje Asiškog u Čapljini

U crkvi svetog Franje Asiškog u Čapljini sinoć je održan koncert mladih violinistica i violinista iz Metkovića i Ljubuškog.

Program su otvorile mlade violinistice iz Metkovića Bruna Guinović, Gabriela Marušić, Ana Dragobratović, Nora Kuran i Matea Gutić te violinist Andrija Petrov. Brunu, Gabrielu, Anu, Noru i Andriju je na klaviru pratila profesorica Gabrijela Glavinić a violinisticu Mateu je na klaviru pratio profesor Dragan Gutić.

Nakon nastupa violina uslijedio je nastup domaće mlade pijanistice Bernardice Miočević.

Nakon klavirske izvedbe crkvom su opet “poletjeli” zvukovi violine u izvedbama koje su izveli Noa Kordić, Sofija Šaravanja, Lucija Musa i Iva Kežić a na klaviru ih je pratila profesorica Silvia Vukojević.

Nastupi violinistica i violinista održani su u klasi profesorice Irene Vučić koja se na kraju koncerta zahvalila svojim korepetitorima profesoricama Gabrijeli Glavinić i Silviji Vukojević i profesoru Draganu Gutiću te dodala kako za učenike violine zvuk koji proizvodi ovaj instrument znači komunikaciju s publikom. Na kraju se posebno zahvalila fra Mili Vlašiću koji uporno radi na promociji mladih glazbenika.

Fra Mile Vlašić na kraju koncerta otkrio je jednu ekskluzivu. Najavio je moguću suradnju s renomiranim ruskim profesorom violine specijaliziranim za rad s mlađim kategorijama koji trenutno radi na Muzičkoj akademiji u Moskvi a suradnja bi trebala biti ostvarena kroz Međunarodni seminar klasične glazbe ARDEA 2022.

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 22 Prosinac 2021 13:52
 
index Instagram400x230 youtube