Na WHF stižu Prljavo kazalište, Parni valjak, Galija i Who See!

West Herzegowina Fest, koji će se održati od 1. do 3. kolovoza u Širokom Brijegu, objavio je imena glazbenih gostiju. Prvog dana festivala nastupit će Parni Valjak, drugi dan koncerte će održati Galija i Who See, a festival će zatvoriti Prljavo kazalište. Inače, na natječaj West Herzegowina Festa, koji će se održati od 1. do 3. kolovoza u Širokom Brijegu prijavilo se 526. autora.

U glazbenom dijelu stiglo je 110 prijava bendova, u filmskom 98 kratkih filmova, u likovnom dijelu željelo se natjecati 55 likovnjaka a na natječaj za kratku priču prijavila su se 263 autora. Nakon što pristigli radovi prođu festivalsku selekciju, bit će proslijeđeni žiriju na konačan sud, a autorima koje selektori festivala odaberu za program u konkurenciji osiguran je smještaj sva tri dana trajanja festivala.

Također su osigurani putni troškovi, besplatan ulaz sve tri festivalske večeri, te sudjelovanje u radionicama, tribinama te predstavljanjima knjiga, piše Bljesak.info.

Nagradu za najbolji film osigurao je Eronet, Jägermeister nagradit će najbolji bend, UniCredit Bank nagradit će likovnjake, a pokrovitelj natječaja za kratku priču je portal Bljesak.info.

Levi’s će odabrati i nagraditi najbolji styling.

WHFest No 17 se održava na novouređenoj već dobro poznatoj lokaciji na putu prema vrelu Borak. Posjetitelje i ove godine očekuje trodnevni festival glazbe, kratkog filma, kratke priče, likovnih performansa uz specijalne glazbene goste.

Do sada su na West Herzegowina Festu kao specijalni glazbeni gosti nastupali Bajaga i instruktori, Nina Badrić, Vojko V, Psihomodo Pop, Detour, Zabranjeno Pušenje, Natali Dizdar, Vatra, Pavel, Silente, Edo Maajka, Hladno Pivo, Kries, Sars, Goran Bare & Majke, Letu Štuke, Damir Urban, Neno Belan, Gustafi, Kino Klub, Kawasaki 3p, TBF, JINX, Belfast Food, Dubioza Kolektiv, Elemental, Zoster…

 
index Instagram400x230 youtube