Andrea Bocelli objavio novi album sakralne glazbe

Talijanski tenor, Andrea Bocelli, objavio je novi album sakralne glazbe za početak Adventa. Zbirka sakralne glazbe Believe sastoji se od pjesama koje su tijekom godina nadahnjivale samog Bocellija.

Uzbudljiva kolekcija napravljena je od klasičnih himni koje su pjevača nadahnjivale tijekom godina, prenosi Aleteia.

Talijanski tenor, Andrea Bocelli, upravo je objavio novi album sakralne glazbe prije početka Adventa. Zbirka sakralne glazbe Believe sastoji se od pjesama koje su tijekom godina nadahnjivale samog Bocellija.

“Koncept koji stoji iza albuma Believe” Vjeruj “temelji se na tri riječi: vjeri, nadi i dobročinstvu”, rekao je Bocelli u izjavi za novinare. “To su tri teološke vrline kršćanstva, ali – posve neovisno o bilo kojem vjerskom vjerovanju – one su ujedno i tri izvanredna ključa za davanje smisla i cjelovitosti životu svakog od nas.”

Bocellijevo povratak u okrilje Crkve

Sad praktični katolik, u intervjuu za britansko izdanje časopisa The Big Issues prošle godine, Bocelli je rekao da je bio agnostik dugi niz godina, sve dok ga čitanje Lava Tolstoja nije odvelo natrag u Crkvu njegove mladosti. Pjevač je rekao da su mu se “pojavila neka goruća egzistencijalna pitanja” kao odrasloj osobi. “Čitanje male i divne Tolstojeve knjige” Ispovijest “, koju su kasnije slijedila sva njegova remek-djela, puno mi je pomoglo na putu do vjere.”

"Mladi Andrea vjerojatno ne bi shvatio da danas prakticiram vjeru i velike vrijednosti, i potrebu da budem pobožan svaki dan.

"Tijekom godina shvatio sam da se vjera ne može steći bez napora: baš kao i svaka druga disciplina, ona zahtijeva predanost, ustrajnost i žrtvu”, podijelio je Bocelli za The Big Issues. Predanost vjeri znači da se moramo pridržavati jednostavnih djela koja mogu izgledati i zamorno. Ako želimo poboljšati svoju vjeru, moramo se podložiti molitvi.”

U intervjuu je Bocelli nastavio: „Vjerovati da je život slučajnst ne samo da nije prikladno već je i nelogično i nerazuman. Osnovno obrazloženje koje nam omogućuje da krenemo pravim putem kad dođemo do prvog temeljnog raskrižja jest vjerovati ili ne vjerovati … Po mom mišljenju ovo je izbor i nema alternative. “

Liječnici su njegovoj majci savjetovali da ga pobaci

U intervjuu za talijanski nedjeljni talk show “Domenica in” iz 2009. godine, Bocellijeva je majka podijelila kako su joj liječnici savjetovali da ga pobaci jer sumnjaju na medicinske probleme. Odbila je njihov prijedlog, a on je rođen s glaukomom. Kasnije je potpuno izgubio vid u nogometnoj ozljedi.

Plakao sam, ali samo kratko i tada sam maknuo bilo koji oblik samosažaljenja i zaključio da moram biti pozitivan i optimističan prema životu, pronalazeći načine da ga istražim. To ni na koji način nije utjecalo na moj glazbeni trening.

“Ljudi to mogu shvatiti kao moje glavno pitanje, ali nikada to nije bilo i nikada nije.”

“Mnogo sam dužan svojim roditeljima. Među mnogim talentima koja sam dobio spomenuo bih odlučnost da ne odustajem. To su moji roditelji pokazali tijekom majčine trudnoće kad su joj liječnici savjetovali da pobaci, jer su joj rekli da će se dijete roditi s teškim bolestima. Ignorirala je njihov savjet i nastavila uz podršku mog oca. Bez njihove hrabrosti i vjere danas ne bih bio ovdje da ispričam priču.”

Bocellijev novi album sakralne glazbe, Believe (Vjeruj) album ima 14 slavnih himni, uključujući prethodno neobjavljenu pjesmu pokojnog talijanskog skladatelja Ennia Morriconea, kao i Gratia Plena, iz novog filma Fatima; dva dueta s hvaljenom mezzosopranisticom Cecilijom Bartoli i po prvi puta Bocellijevu vlastitu interpretaciju Ave Marije. Uključeni su i voljeni i poznati favoriti Aleluja, You’ll Never Walk Alone i Amazing Grace, duet s pjevačicom Grammyja Alison Kraus.

 
index Instagram400x230 youtube