Film o kraljici Katarini Kosači iznimno velik projekt

Film o kraljici Katarini Kosača Kotromanić bila je tema razgovora na susretu kardinala Vinka Puljića s Franjom Topićem uime HKD Napredak, Srećkom Borasom i Miroslavom Arapovićem uime Hrvatske uzdanice Mostar (HUM), priopćeno je u subotu iz HUM-a.

Dugotrajne pripreme, najave i već završene mnoge aktivnosti na velikom projektu filma o kraljici Katarini povezale su društva HUM i Napredak i otvorile nove i šire horizonte na uključenju velikog broja uglednih, kompetentnih i etabliranih osoba iz oblasti kulture i filmske umjetnosti kao i drugih područja života.

Spomenut je i veliki doprinos pokojnog poznatog redatelja Vlatka Filipovića kao i pokojnog redatelja Jurinka Raiča u scenariju i dokumentarnim i animiranim dijelovima filma.

Kardinal je, navode, sa zadovoljstvom prepoznao hrabrost i entuzijazam već pokazane u ovom projektu i izrazio svoju podršku u svim daljnjim aktivnostima.

Iz HUM-a dodaju da i Kardinal smatra kraljicu Katarinu važnom povijesnom i simboličkom osobom o čemu svjedoči da održava redovito svetu misu na Bobovcu prigodom smrtnog dana Katarine krajem listopada.

 
index Instagram400x230 youtube