Vrdoljak i ‘General’ bez glavnih nagrada u Puli: “Ne vjerujem da je riječ o politici!”

Jučer su u Puli objavljeni dobitnici nagrada ovogodišnjeg Pula Film Festivala. Zlatnu arenu osvojio je film ‘Dnevnik Diane Budisavljević’ Dane Budisavljević, a film Antuna Vrdoljaka ‘General’, o životu Ante Gotovine, unatoč velikim očekivanjima dobio je tri utješne nagrade.

Filmu “Dnevnik Diane Budisavljević”  pripale su još tri Zlatne Arene i to za režiju redateljici Dani Budisavljević, za glazbu Alenu i Nenadu Sinkauzu te za montažu Marku Ferkoviću.

Film “Posljednji Srbin u Hrvatskoj” redatelja Predraga Ličine osvojio je četiri Zlatne Arene, a film “General” redatelja Antuna Vrdoljaka osvojio je tri Zlatne Arene i to Borko Perić za najbolju sporednu mušku ulogu, Olga Pakalović za najbolju sporednu žensku ulogu u filmu te Zvonimir Krivec za specijalne efekte.

Vrdoljak: “Nisam u Puli dobio ništa ni za Glembajeve

Najboljim glumcem proglašen je Krešimir Mikić, zahvaljujući ulozi ministra u filmu ‘Koja je ovo država’, dok je titulu najbolje glumice osvojila Hristina Popović za ulogu Hrvojke Horvat u filmu ‘Posljednji Srbin u Hrvatskoj’.

“Nemam komentara. Nisam ja žiri, ja sam radio film. Nisam u Puli dobio ništa ni za Glembajeve ni za Kad čuješ zvona”, izjavio je Vrdoljak za portal Teleskop dodajući da nagrade i nisu toliko bitne kad čovjek dođe u neke godine.

Naglasio je da nije gledao nijedan film u Puli pa ne može reći jesu nagrađeni najbolji.

” Nisam vidio nijedan film pa ne mogu uspoređivati” rekao je Vrdoljak ističući da ne vjeruje da odluka žirija ima političku pozadinu “jer je to presitna stvar”.

Predsjednica je, zaključio je, gledala Gotovinu jer se on prikazivao na otvaranju Pulskog filmskog festivala, a tako bi gledala i neki drugi film da se prikazivao u tom terminu.

 
index Instagram400x230 youtube