Tradicionalna manifestacija 23. dani kraljice Katarine i u Ljubuškom

U utorak, 24. listopada, počinju 23. Dani Kraljice Katarine, tradicionalna manifestacija koja se posvećuje liku i djelu Kraljice Katarine.

Svečano okupljanje sudionika bit će organizirano na gastro sajmu u Domu kulture u Jajcu, s početkom u 14 sati.

Obljetnica smrti Kraljice Katarine obilježava se 25. listopada, a ovaj događaj bit će obilježen prigodnim kulturno-umjetničkim i gastro-turističkim programom koji će se održati ne samo u Jajcu, već i diljem Bosne i Hercegovine te Republike Hrvatske, kako su priopćili organizatori.
 
Svečano otvaranje manifestacije predviđeno je za srijedu, 25. listopada, u Jajcu s početkom u 12 sati. Nakon otvaranja, planiran je okrugli stol posvećen brendiranju turističke destinacije kroz lik i djelo Kraljice Katarine. Također, sudionici će imati priliku sudjelovati u obilasku kulturno-prirodne baštine, uključujući putovanje dolinom Vrbasa i kratko zadržavanje u Kupresu na ostacima zavjetne Crkve Kraljice Katarine.
 
U četvrtak, 26. listopada, manifestacija se nastavlja u Livnu s početkom u 10 sati, a u 12 sati na rasporedu je “Akademski korner” s okruglim stolom na temu “Klasterske organizacije i marketing uz branding recepata za destinacije”.
 
Dan kasnije, u petak, 27. listopada, manifestacija se proteže preko Tomislavgrada, Posušja i Gruda do Ljubuškog s prigodnim kulturnim programom. Subota, 28. listopada, rezervirana je za sajamske i gastro aktivnosti u Ljubuškom, te performans s konjima i magarcima ispod kule Hercega Stjepana.
 
Manifestacija će svoj vrhunac doseći u nedjelju, 29. listopada, s prigodnim programom koji započinje u 9 sati u Franjevačkom samostanu u Zaostrogu. Ovih pet dana događanja privući će brojne posjetitelje iz različitih krajeva kako bi zajedno proslavili nasljeđe i ostavštinu Kraljice Katarine, obogatili svoje znanje o povijesti i kulturi te uživali u gastronomskim delicijama ovog prelijepog kraja.
 
index Instagram400x230 youtube