Mikulićev „Kal“ u nakladi ljubuške podružnice

Novi literarni uradak plodnog ljubuškog književnika Zvonimira Mikulića Đone pod naslovom „Kal“ tiskan je u nakladi Hrvatskog kulturnog društva Napredak, podružnice Ljubuški.

Riječ je o djelu koje prati jednu zanimljivu ljudsku sudbinu u jesen njezina postojanja kada se sve manje nadamo i samo bivamo. Središnja tema, „začinjena“ ljubavnim zapletom te nizom manjih sličica i dragocjenih refleksija kojima se mudro komentira društvo kojemu danas svjedočimo, zanimljivo je raspoređena tijekom jednog tjedna. Ovaj dojam o prolaznosti vremena potreban je kao dokaz da za odluke i nove početke nikada nije kasno.

Svoj obol krajnjem ishodu romana dali su iskusni profesori Anela Rozić-Vrankić i Boris Brkić, a korice su oslikali Simona i Jona Barišić, nadareni ljubuški studenti na zagrebačkoj adresi. Njihovim doprinosom knjiga je dobila i zanimljiv vizualni identitet.  
Zvonimir Mikulić Đono rođen je u Mostaru 1961. godine. Osnovnu je školu i gimnaziju završio u Ljubuškom, a diplomirao je na Fakultetu građevinskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Živi i radi u Ljubuškom. Piše romane i kratke priče. Član je Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne. U nakladi HKD Napredak, podružnice Ljubuški objavio je tri romana, zbirku pjesama i slikovnicu. Aktivno sudjeluje u književnim susretima, djela objavljuje u zbornicima i prigodnim izdanjima, kao i u Napretkovu Godišnjaku. 
 
index Instagram400x230 youtube