|Dana Matice hrvatske u Brotnju| Ljubušaci u Čitluku predstavili dvije knjige

Završna manifestacija Dana Matice hrvatske u Brotnju ove je godine bila „podijeljena“ u tri dijela, predstavljanje dvije knjige, izložba skulptura i tradicionalno „Kušanje mladog vina.

Ogranak Matice hrvatske Čitluk je u kongresnoj dvorani Hotela Brotnjo održao predstavljanje knjiga Ante Tomića “Pronađi smisao” i “Ljubuški pjesnički zbornik” kojega je priredio prof. Mate Grbavac.

O novoj knjizi autora Ante Tomića govorio je prof. Mate Grbavac, recenzent i rektor knjige koji je biranim riječima govorio, ne samo o novom Tomićevom uratku, već i o samom autoru.

Prof. Grbavac govorio je i o knjizi „Ljubuški pjesnički zbornik“ koji je „objavio“ radove čak šezdeset devet ljubitelja pisane riječi iz Ljubuškog, ali i pjesnika koji su na bilo koji način povezani s Ljubuškim, bilo da su radili u Ljubuškom, išli u školu i slično.

U glazbenom dijelu nastupila je ženska klapa „Aria“ pod ravnanjem prof. Živka Ključe koji je otvorio izložbu skulptura akad. kipara Ante Brkića iz Čapljine, Njih su dvojica, kako reče prof. Ključe, jedno vrijeme skupa radili u čapljinskoj Gimnaziji, Ante je predavao Likovnu, a on Glazbenu umjetnost.

Poslijednja izmjena danaPetak, 04 Studeni 2022 10:57
 
index Instagram400x230 youtube