Obilježen Nacionalni dan svjesnosti o knjižnicama

Povodom Nacionalnoga dana svjesnosti o knjižnicama u Bosni i Hercegovini na Sveučilištu u Mostaru održane su razne aktivnosti među kojima ističemo promocije sveučilišnih izdanja,

radionice za nastavno osoblje i studente, Dane otvorenih vrata knjižnica i promocije knjižničnih online kataloga i usluga knjižnica. U osnovnoškolskim, srednjoškolskim te gradskim knjižnicama koje su sudjelovale u obilježavanju Nacionalnoga dana svjesnosti o knjižnicama održane su razne prigodne aktivnosti za stanovništvo.

U Sveučilišnoj tiskari održana je radionica 3D printanja za studente u suradnji s Fakultetom strojarstva, računarstva i elektrotehnike SUM-a, dok je središnja aktivnost na Sveučilištu u Mostaru o temi digitalizacije održana u suradnji Sveučilišne knjižnice i Sveučilišne tiskare PRESSUM, nakon čega su dodijeljene zahvalnice svim pojedincima koji su pridonijeli promociji Nacionalnoga dana svjesnosti o knjižnicama. 

Gosti predavači bili su mr. Adisa Žero i mr. Anja Mastilović iz Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine, mr. Toni Marić iz Društva za digitalizaciju tradicijske kulturne baštine, dr. sc. Nebojša Rašović s Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru, Marija Karačić iz Sveučilišne knjižnice SUM i Iva Bilić iz Sveučilišne tiskare PRESSUM.

Odaziv zainteresiranih za programe u knjižnicama bio je zadovoljavajući što je jasan pokazatelj da knjižnice zauzimaju važno mjesto u obrazovanju korisnika.

 
index Instagram400x230 youtube