Najbolji studentski radovi su izabrani

Studentski zbor Sveučilšta u Mostaru raspisao je natječaj za najbolje studentske radove iz područja likovne umjetnosti.

Pobjednica je Ljiljana Krtalić, studentica 4. godine smjera slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti, a njezin pobjednički rad se naziva „Bez naziva“.

Studenti su mogli slati crteže, slike, skulpture... Svi studenti Sveučilišta u Mostaru su se mogli prijaviti na natječaj, te skoro svi studenti koji imaju dara za umjetnost su se prijavili. Mogli smo vidjeti nevjerojatne radove, ali žiri kojeg su činili profesori s Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg morali su izabrati najbolje.

Drugo mjesto je osvojilaVeronika Strinić, studentica 5. godine smjera grafika na Akademiji likovnih umjetnosti Široki Brijeg, a njezin rad srebrenog sjaja se zove „Sadder than me“.

2._mjesto_veronika_strinic.jpeg

Treće mjesto je osvojila Iva Ćuk, studentica 5. godine smjera kiparstva koja također dolazi sa Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg, a njezin rad se naziva „Može 100KM“.

3._mjesto_iva_cuk.jpeg

„Umjetnost nije stvar opredjeljenja, s tim ili se rodiš ili ne. Ali ne zaboravite, na umjetnosti ako ne radite i ako ju ne usavršavate, zalud urođeni talenat. Sjetimo se prispodobe s talentima. Onih koji talenat nadogradiše i onih koji isti zakopaše.  Na Vama je hoćete li zakopati i čvrsto čuvati to malo što imate ili ćete ipak, težiti usavršavanju.“ govori koordinatorica za kulturu Studentskog zbora Marija Bagarić.

Čestitamo pobjednicima i zahvaljivamo se svima na velikom broju pristiglih radova. Hvala profesorima s Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg koji su sudjelovali u ocjenjivanju radova.

Ovo nije jedina aktivnost Studentskog zbora kojom promiče kulturu i umjetnost, a sigurno nije ni zadnja.

 
index Instagram400x230 youtube