Gradska športska dvorana domaćin edukacija učenika srednjih škola iz područja zaštite i spašavanja

U organizaciji Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije započela je edukacija učenika srednjih škola iz područja zaštite i spašavanja. Prvi na redu bili su Gruđani, a u idućem tjednu o navedenoj temi educirat će se i srednjoškolci iz Ljubuškog.

Kako portal Bolji Ljubuški saznaje od Drage Martinovića, ravnatelja Civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije, edukacija će se u srijedu održati u Srednjoj strukovnoj školi Ruđera Boškovića, a u petak u ljubuškoj Gimnaziji.

Edukacija će se održat u Gradskoj športskoj dvorani Ljubuški u vremenskom razdoblju od 11:00 do 13,00 sati.

Naime, edukacija učenika srednjih škola se provodi u sklopu nastavnog plana i programa edukacije, obuke i osposobljavanja u sustavu zaštite i spašavanja za 2019. godinu, a u suradnji s gradskim/općinskim Službama civilne zaštite i žurnim službama općina/gradova.

Tema edukacije je „Ponašanje u slučaju pojave prirodnih i drugih nesreća i vježba evakuacije“.

„Edukacija, pored materijalnog opremanja službi za zaštitu i spašavanje te stručne pomoći našim službama civilne zaštite, predstavlja temeljni preduvjet za kvalitetno i učinkovito izvršavanje svih poslova iz područja sustava zaštite i spašavanja u našoj županiji", ističe ravnatelj Martinović.

Poslijednja izmjena danaNedjelja, 29 Rujan 2019 20:18
 
index Instagram400x230 youtube