Centar malih sportova Ljubuški [foto]

Centar malih sportova Ljubuški je sagrađen krajem sedamdesetih godina prošlog stoljeća, te je jedan od najsuvremeniji sportski objekt tog tipa na prostoru Hercegovine. Centar posjeduje plastificiranu podlogu, pozornicu, sjedalice na tribinama, elektromrežu, svlačionice i sanitarne čvorove.

Objekt može primiti oko 1.200 gledatelja na tribinama, a na istim tribinama se nalazi 970 sjedalica za sjedenje.

Federalno ministarstvo kulture i športa odobrilo je 2010. godine Javnoj ustanovi "Ljubuški športski centar" iznos od 50 000 KM za projekt rekonstrukcije i saniranja objekta Centar malih športova u Ljubuškom.

U prvoj faza projekta položene su nove podloge SPURTAN BS i SPURTAN WT na igralište Centra malih športova, a ukupno je položeno 1000 metara četvornih ovih podloga.U drugoj fazi projekta rekonstruirane su svlačionice na Centru malih sportova.

Tradicionalno, svake godine Centar malih sportova je središte održavnja Dječjeg festivala "Na jedrima glazbe", Ljubuškog karnevala i Malonogometne lige MZ Grada Ljubuškog, manifestacija koji privuku veliki broj gledatelja kako iz Ljubuškog, tako iz okolice i dijaspore.

Poslijednja izmjena danaPetak, 05 Srpanj 2019 13:26
 
index Instagram400x230 youtube