U Knjižnici Ljubuški održan panel na temu "Uloga žena u lokalnoj zajednici"

U  Knjižnici Ljubuški održan je inspirativni panel pod nazivom “Uloga žena u lokalnoj zajednici”, organiziran od strane Inicijative građanki/na Mostar, u suradnji s JU „KŠC“ Ljubuški.

Cilj ovog događaja bio je potaknuti žene u lokalnoj zajednici da prepoznaju i promoviraju značajne žene kroz povijest, ali i žene koje trenutno doprinose razvoju njihove lokalne zajednice.

Na panelu su sudjelovale nekoliko istaknutih panelistica koje su dijelile svoja bogata iskustva i uvide iz različitih oblasti. Među njima su bile dipl. oec. Žana Primorac, Mr. sc. Memnuna Mahić i članice Kulturno-umjetničkog društva Sveti Ante Humac. Članice KUD-a Sveti Ante Humac predstavile su svoj rad kroz izvođenje dvije prekrasne pjesme i jedne gange, čime su dodatno obogatile atmosferu događaja.

Kreativni doprinos i angažman umirovljene učiteljice Zdenke Pavlak obogatio je doživljaj prisutnih na panelu. Njezina recitacija nije samo podsjetila na kulturno naslijeđe Ljubuškog, već je također izazvala osjećaj zajedništva i povezanosti među prisutnima.

Gradska knjižnica Ljubuški bila je ispunjena pozitivnom energijom žena koje su došle da podrže ovu inicijativu i pridonesu raspravi o važnosti aktivnog sudjelovanja žena u lokalnoj zajednici. Panel je pružio priliku za razmjenu ideja i inspiraciju za buduće generacije.

Posebno inspirativno bilo je slušati žene iz Ljubuškog kako govore o trenutnom položaju žena u njihovoj lokalnoj zajednici. Istaknule su se uspjesi žena Ljubuškog, poput njihovog značajnog sudjelovanja u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti, što predstavlja veliki napredak u društvenom položaju žena, posebno u Ljubuškom.

Tijekom panela, žene su dijelile svoje životne priče o svojoj višestrukoj ulozi kao žene, majke, domaćice i društveno aktivne osobe. Njihova angažiranost u društvenim aktivnostima pokreće ih i čini da se osjećaju ispunjeno i važno u svojoj zajednici.

 
index Instagram400x230 youtube