NAJAVA: U Knjižnici Ljubuški predstavljanje knjige "Gospodin H." autora Filipa Pešorde

U organizaciji JU "KŠC" Ljubuški, u ponedjeljak 20. studenoga, s početkom u 19 sati, u Knjižnici Ljubuški, upriličit će se predstavljanje knjige "Gospodin H." autora Filipa Pešorde

Svoj osvrt na knjigu, izuzev autora Pešorde, dat će Marija Lovrić i Lucija Mikulić.

"Gospodin H." je, drugi po redu, roman mladog grudskog književnika Filipa Pešorde, tiskan u nakladi Matice hrvatske ogranak Grude.

''Ovaj roman je, kao što sam naveo i na početku romana u kratkom 'predgovoru', nastao iz moje težnje da čitatelja uključim u samu srž radnje. Odnosno, da čitatelj svojim osjećajima mijenja i oblikuje likove onako kako želi i onako kako mu to u tom trenutku odgovara. Nadam se da sam i uspio to uraditi ostavljajući neke bitne detalje nedorečenim, kao što su imena likova, mijesto i vrijeme odvijanja radnje.

Glavni lik ovog romana je Gospodin H., psihijatar, na prvi pogled čovjek koji svoj život drži pod kontrolom, ali kako radnja romana odmiče dolazimo do spoznaje da to i nije baš tako. Što više čitamo i što dublje analiziramo glavnog lika shvaćamo koliko su zapravo složene i teške njegove psihičke borbe koje vodi sa samim sobom'', istaknuo je autor Pešorda, pozivajući ljubitelje pisane riječi iz Ljubuškog na predstavljanje.

 
index Instagram400x230 youtube