U Knjižnici Ljubuški otvorena izložba minijatura i predstavljena knjiga „Ne traži me“ autorice Sanijele Matković

U Knjižnici Ljubuški otvorena je samostalna izložba minijatura „Minimalističke vedute“ i predstavljena knjiga „Ne traži me“ autorice Sanijele Matković.

Nazočne ljubitelje umjetnosti i pisane riječi uime organizatora JU „KŠC“ Ljubuški srdačno je pozdravio Ivica Vizentaner, koji je ujedno i moderirao programom.

Svoj osvrt na minijature dala je književnica i slikarica Matković, dok su pak osvrt na knjigu, izuzev autorice Matković, dali Ilko Barbarić i Marela Jerkić Jakovljević.

„Autorica filigranski točno i lucidno postavlja filozofsko pitanje, ne nudeći odgovor već daje nam naslućivati, pruža nam još jedanput, po tko zna koji put uvid u našu ograničenost pa i izgubljenost u vremenu. Kako nam uvodničar lijep preporuči da se ovo djelo treba čitati uz jazz. Roman živi i putuje na dva kolosijeka, prolazi kroz vremenske zone pa i epohe ali i dalje zadržava svoj pravac i smjer vodeći glavnu junakinju, Laru, kroz najnevjerojatnije doživljaje. Ovaj roman je drugo ime neizvjesnost, a neki to jednostavno zovu životom kao takvim.“, istaknuo je, među ostalim, u svojoj recenziji Ilko Barbarić.

Izložba ostaje otvorena do 5. travnja, do kada će svi posjetitelji biti u prigodi vidjeti „Minimalističke vedute“.

Ukratko o književnici: Sanijela Matković rođena je 16. studenoga 1973. u Širokom Brijegu. Po zanimanju je diplomirana profesorica vjeronauka i etike, kulturna i kazališna djelatnica. Potpredsjednica je Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne. Članica je Društva hrvatskih književnika, PENA-a BiH, Društva  hrvatskih književnika Herceg Bosne i Matice hrvatske Ogranak Široki Brijeg. Objavljuje djela na hrvatskom, engleskom i talijanskom jeziku. Autorica je 26 naslova. Njezini poetski i prozni uradci zastupljeni su međunarodnim antologijama, zbirkama i zbornicima, a dobitnica je i brojnih književnih nagrada. Osim književnosti bavi se i slikarstvom.

Foto_2.jpg

Foto_4.jpg

Foto_3.jpg

 
index Instagram400x230 youtube