NAJAVA: U Knjižnici Ljubuški samostalna izložba slika Ivana Hercega

JU "Kulturno-športski centar" Ljubuški, na radost ljubitelja umjetnosti, organizira samostalnu izložbu slika - ciklus "Šipci" slikara Ivana Hercega.

Svečano otvaranje izložbe upriličit će se u četvrtak 16. ožujka, s početkom u 19 sati, u Knjižnici Ljubuški.

Svoj osvrt na izložbeni postav, izuzev slikara Hercega, dat će prof. Slađana Milićević.

Ukratko o slikaru: Ivan Herceg, rođen je u Prologu, Grad Ljubuški dana 23. lipnja 1967. godine. Srednju ekonomsku školu završio je Ljubuškom, a diplomirao na Pravnom fakultetu u Mostaru. Po profesiji je odvjetnik sa svojim odvjetničkim uredom u Ljubuškom i vlasnik Art Galerije Herceg u Ljubuškom već 27 godina.

Do sada je imao 19 samostalnih izložbi u galerijama u zemlji i inozemstvu. Imao je više skupnih izložbi, od koji je najpoznatija pod imenom Trolist u Franjevačkoj Galeriji u Širokom Brijegu . Sudionik je  likovnih kolonija te dobrotvornih aukcija slika.

Slike mu se nalaze u privatnim kolekcijama i javnim ustanovama,muzejima.

U gradskoj knjižnici Ljubuški 2001. godine, kao vlasnik Art Galerije Herceg organizirao je izložbu pod nazivom slike iz fundusa Art Galerije Herceg, u kojoj je predstavio svoje i radove raznih umjetnika. Ujedno, godine 2021. u Knjižnici Ljubuški imao je impozantnu samostalnu izložbu.

Kao vlasnik Art Galerije Herceg organizirao je prvu poznatu školu slikanja u Ljubuškom i to 9 sezona, te na kraju svake sezone priređivao izložbe polaznika škole slikanja (9 izložbi) u Gradskoj vijećnici Ljubuški i Gimnaziji Ljubuški..

U svom likovnom opusu do sada je uradio više od 1500 slika, a mnoge se nalaze u privatnim kolekcijama, te ustanovama u zemlji i inozemstvu.

Foto_1.jpeg

 

 
index Instagram400x230 youtube