FOTO: U Knjižnici Ljubuški predstavljena knjiga „Zavičaja molitva“ autora Frane Mikulića Jukića

U Knjižnici Ljubuški predstavljena je zbirka poezije „Zavičajna molitva“ autora Frane Mikulića Jukića.

Uime organizatora JU „KŠC“ Ljubuški mnogobrojne nazočne ljubitelje pisane riječi srdačno je pozdravio Ivica Vizentaner, voditelj Knjižnice Ljubuški.

Zbirku je, izuzev autora Mikulića Jukića, predstavio magistar povijesti i filozofije Jure Miloš, dok su pak pjesme iz iste interpretirali Lucija Bašić, Rosanda Mikulić i Belinda Mikulić.

U glazbenom dijelu programa nastupili su glazbenici Željko Keža i Jure Miloš.

Programom je moderirao novinar Marinko Mikulić.

Istaknuli bismo da je posrijedi zbirka koja je dobila prvu nagradu na Matičinu natječaju „Tomica Penavić – Moja prva knjiga“.

Recezenti zbirke su: Jure Miloš, Dorian Jurić, Marija Bašić, Mario Knezović, Željko Andrijanić i Julienne Eden Busic.

Zbirka je podijeljena u četiri cjeline: „Zavičajna molitva“, „Pred vratima“, „Prošlost“ i „Mi danas“, s ukupno 60 pjesama. Naslovnu stranicu i Ilustracije uradila je Manuela Mikulić.

Ukratko o autoru: Frano Mikulić Jukić rođen je 1966. god. u Kočerinu, gdje je završio osnovnu školu. Srednju školu završava u Mostaru, kada počinje objavljivati svoje prve pjesme. Najprije u "Crkvi na Kamenu", od 1985. do 1992. god.

Paralelno s tim objavljuje u zborniku "Kršni Zavičaj" od 1987. do 2017. godine, tj. do zadnjega broja.

Pjesmu "Croatia", iz 1992. godine, uglazbio je i otpjevao  ljubušak pok. Martin Pero Boras.

Ujedno, iste godine, hrvatski branitelj iz Gospića Pero Crljen, uglazbio je i otpjevao svojevrsnu "hercegovačku budnicu", na tekst pjesme objavljene u CnK pod naslovom “Hercegovci, evo zore, evo dana...”

Pjevač Ivica Bago također je snimio pjesmu "Rakitno moje", na njegov tekst.

Dvadesetak hercegovačkih i dalmatinskih guslara snimili su preko 30 nosača zvuka na njegove tekstove.

Dr. sc. Dorijan Jurić, culturalanthropology iz Kanade, objavio je dva znanstvena rada u časopisu SLAVIC AND EAST EUROPEAN JOURNAL iz USA na njegove tekstove koje je odguslio Marko Čolak.

Na osobnu inicijativu pok. Zvonke Bušića, napisao je pjesmu "Knjiga mog života - Zvonko Bušić Taik", koju je odguslio guslar Željko Keža i snimio na dvostruki CD u trajanju od 120 minuta.

Foto_4.jpg

Foto_2.jpg

 Foto_6.jpgFoto_5.jpg

 Foto_2.jpg

 
index Instagram400x230 youtube