NAJAVA: U Knjižnici Ljubuški otvaranje izložbe slika Ljilje Petković i Branke Matijašević

U organizaciji JU "Kulturno-športski centar" Ljubuški, na radost ljubitelja umjetnosti, u srijedu 23. studenog, s početkom u 19 sati, u Knjižnici Ljubuški, upriličit će se izložba slika  Ljilje Petković i Branke Matijašević. 

Svoj osvrt na izložbeni postav dat će prof. Slađana Milićević, a izložbu će otvoriti prof. Jure Paponja.

Svečanost otvaranja izložbe slika, dviju sestara, glazbenim izvedbama uveličat će Zlata Petković i Toni Mihaljević.

Ukratko o slikaricama: 

Branka Matijašević (ex Dugandzić) rođena 10.03.1961.god.u Zvirovićima. Gimnaziju završava u Čapljini 1980.god. Supruga, majka, baka i umirovljenica, nakon dugogodišnjeg staza kao službenica u banci. Slikarstvom se počinje baviti 2020.god. Ovo joj je prva samostalna izložba.

Ljilja Petković već je 41 godinu u braku, ima četvero djece od koje je dvoje preminulo. Ona je uistinu veliki borac. Bez obzira na veliko breme koje nosi na svojim leđima i na sve što je prošla kroz život, ona je uvijek nasmijana i pozitivna te se trudi iz svake situacije izvući samo ono najbolje. Poljoprivredni tehničar, krojačica, pjevačica, slikarica, umjetnica u svakom pogledu! Voli izazove i nijedan posao joj nije težak, sve rado prihvaća. Trenutno nastupa sa svojim mužem, a publici se predstavljaju pod nazivom „Duo prijatelji“. Osim tih nastupa, također smo je mogli vidjeti i na mnogim festivalima u društvu kolege Ine Tadića. Imaju i zajedničku pjesmu pod nazivom „Moja vila“. Dugo vremena je bila u upravi folklora i pjevačkoj skupini Izvor. Ljilja je osoba koja na mnoge načine promovira našu Hercegovinu. Također, ima petero unučadi i veliku ljubav i empatiju prema svima, a na poseban način prema malenoj dječici. Nominirana je za Hercegovku godine.

 

 
index Instagram400x230 youtube