Otvorena skupna izložba slika polaznika tečaja crtanja i slikanja u Knjižnici Ljubuški

U Knjižnici Ljubuški svečano je otvorena skupna izložba slika polaznika besplatnog tečaja crtanja i slikanja, koji se tijekom proteklih nekoliko mjeseci održavao u knjižnici, pod stručnim rukovodstvom prof. Ivane Pavlović - Ivešić.

Svoje slike izložio je 51 polaznik tečaja - djeca i odrasli, kojima su dodjijeljeni Certifikati glede uspješnog pohađanja tečaja.

Uime organizatora JU "Kulturno-športski centar" Ljubuški nazočne polaznike i ljubitelje umjetnosti srdačno je pozdravio Ivica Vizentaner, koji je ujedno i moderirao programom.

Svoj osvrt na tečaj i izložbeni postav dala je prof. Ivana Pavlović - Ivešić.

"Tečaj crtanja i slikanja u Knjižnici Ljubuški zaključen je izložbom slika nastalih na tečaju. Ova izložba je plod truda i rada polaznika, o čemu svjedoče šezdeset dvije slike koje su izložene.

Polaznici ovog tečaju su ljudi svih dobnih uzrasta, zanimanja i interesa kojima je cilj razviti svoju likovnu senzibilnost. Na tečaju su učili kako osloboditi vlastiti potencijal, odnosno kako pristupiti intuitivnim i stvaralačkim snagama, kroz komunikaciju s likovnim djelom. Komunikacija s likovnim djelom omogućuje usvajanje likovnog jezika, razvitak svijesti i raznolikost vizualno – likovnih sadržaja.

Nastala djela zrače spontanošću, otkrivanjem, neposrednošću i neopterećenim pristupom polaznika.

Osjećaj za likovni rad i kreativnost je urođena ljudska sposobnost koja se godinama ne gasi, već naprotiv raste ako ju kontinuirano razvijamo i potičemo. Stoga je i ova izložba dodatna motivacija za rad i napredak.", istaknula je prof. Ivana Pavlović-Ivešić

Izložba ostaje otvorena do 27. rujna, do kada će svi posjetitelji knjižnice biti u prigodi vidjeti izložbeni postav.

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 21 Rujan 2022 09:00
 
index Instagram400x230 youtube