NAJAVA: "Književni četvrtak u Knjižnici Ljubuški" - Gošća Jasna Ćorić

Predstojeći četvrtak 2. lipnja, s početkom u 20sati, u Knjižnici Ljubuški, u okviru manifestacije "Književni četvrtak u Knjižnici Ljubuški", gostuje književnica Jasna Ćorić, koja će predstaviti zbirku pripovijetki naslovljenu "Kaleidoskop".

Naime, ljubitelji pisane riječi, nakon gostovanja književnika Sanijele Matković, Matiasa Zečevića i Marele Jerkić Jakovljević, bit će u prigodi pobliže upoznati se s književnicom Ćorić, kao ujedno i njezinim književnim stvaralaštvom, nadasve novom zbirkom pripovijetki Kaleidoskop.

Svoj osvrt na navedenu zbirku, izuzev književnice Ćorić, dat će Ana Babić, direktorica nakladničke kuće Alfa, Valerija Ćorić, novinarka i Željka Miletić , prof. hrvatskog i engleskog jezika.

Ulomke iz zbirke čitat će Ivan Ćorić, učenik 2. razreda OŠ fra Didaka Buntića Čitluk.

U glazbenom dijelu programa nastupit će učenici Glazbene škole Ljubuški.

Ovo je prva zbirka priča za djecu Jasne Ćorić, inače profesorice hrvatskog jezika i književnosti, koja od 1996. godine predaje materinski jezik u Osnovnoj školi Bijakovići, a potom u Osnovnoj školi fra Didaka Buntića Čitluk.

Ćorić je sudjelovala u brojnim kulturnim i obrazovnim aktivnostima kao članica predsjedništva Ogranka Matice hrvatske u Čitluku i kao članica Radne skupine zadužene za izradu prijedloga predmetnih kurikula za osnovne škole, gimnazije i općeobrazovne predmete u srednjim strukovnim školama županija u kojima se nastava izvodi po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku.

Od 2010. godine radi i kao urednica i voditeljica dječje radioemisije “Kocka vedrine” u programu Radiopostaje MIR Međugorje.

Jasna_2.jpg

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 01 Lipanj 2022 12:44
 
index Instagram400x230 youtube