Knjižnica Ljubuški: Upriličeno 60 raznovrsnih manifestacija tijekom prošle godine

Promocije knjiga, organiziranje književnih i pjesničkih večeri, edukativnih i kreativnih radionica, samo su dio aktivnosti koje Knjižnica Ljubuški redovno provodi.

Samo u protekloj godini upriličeno je 60 kulturno-društvenih manifestacija, stoga s pravom možemo reći kako je ova ustanova središte kulturnog i društvenog života grada Ljubuškog.

Doprinos blagdanskom ugođaju

- S kvalitetnim i odgovornim radom, prožetim s mnogo ljubavi i entuzijazma, nastavili smo i u ovoj godini. Naime, predstojeće predstavljanje knjige „Vapaj Bogu“ bit će 21. događaj po redu koji ćemo održati, što je uistinu značajna brojka koje se ne bi postidjeli ni veći gradovi - kazao je za Dnevni list Ivica Vizentaner, voditelj Knjižnice Ljubuški.

Kako bi doprinijeli skorašnjem blagdanskom ugođaju u gradu, u suradnji s polaznicima dječjih vrtića organizirat će kreativnu radionicu ukrašavanja pisanica, dok će Park hrvatskih banova krasiti dvometarska pisanica oslikana motivima grada.

- Poslije Uskrsa uslijedit će tradicionalna pjesnička večer ljubuških srednjoškolaca i brojni drugi događaji kojima ćemo razveseliti naše sugrađane - istaknuo je voditelj Knjižnice te je naveo podatak da se knjižni fond svakodnevno obogaćuje darovanim knjigama, ali i kupovinom novih.

Pokretna knjižnica

- Knjižni fond broji preko 22.000 bibliotečkih jedinica. Uglavnom, članovi čitaju raznovrsne žanrove te su još uvijek najpopularniji klasici, potom bestseleri i ostalo. Broj članova je relativno zadovoljavajuć, oko 400 članova, a upravo kroz spomenute aktivnosti nastojimo rad Knjižnice približiti najmlađima i umirovljenicima, ujedno ih potaknuti da koriste usluge koje su im na raspolaganju. Povodom Dana umirovljenika, pripadnici treće životne dobi imaju priliku za besplatno učlanjenje, a tom prigodom u Knjižnicu Ljubuški učlani ih se preko 30 - rekao je Vizentaner.

Vrijedi spomenuti i projekt pokretne knjižnice u sklopu kojeg se posjećuju starački domovi s područja Ljubuškog. Cilj je pomoći starijim i nemoćnim osobama, ljubiteljima lijepe pisane riječi, koje nisu u mogućnosti doći u Knjižnicu Ljubuški.

 
index Instagram400x230 youtube