Danas u Knjižnici Ljubuški samostalna izložba slika Tamare Herceg

Na radost ljubitelja umjetnosti akademska slikarica Tamara Herceg pripremila je novi ciklus slika velikih formata pod nazivom „Zabranjeno plakatiranje“, koje će Ljubušacima prezentirati samostalnoj izložbi u Knjižnici Ljubuški u utorak 15. ožujka, s početkom u 19 sati.

Osvrt na izložbeni postav, izuzev autorice Herceg, dat će i Danijela Grbavac.

O ciklusu slika „Zabranjeno plakatiranje“: Danas je nemoguće pobjeći od reklama. Gdje god se okrenemo, zovu nas. Od onih A1 formata zalijepljenih na rasvjetnim stupovima duž ulica do masovnih digitalnih billboarda koji zasljepljuju prolaznika svojim blještavim i očaravajućim porukama i ponudama. Nudi nam se proizvod, usluga, zabava uz uvjerenje da nam baš takvo nešto treba te da bez toga nećemo biti potpuni. Sav izvor naše sreće sadržan je u ponuđenome. Umjetnica Herceg kritizira takav vrijednosni sustav podsjećajući nas da su osjećaj samosvijesti, kao i sloboda, ključni elementi za ostvarenje individualnosti.

Ukratko o autorici: Tamara Herceg rođena je 03.06.1988. godine u Ljubuškom, Bosna i Hercegovina. Završila je Opću gimnaziju u Ljubuškom 2006. godine te iste upisala Akademiju likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu. Magistrirala je slikarstvo u klasi prof. Ante Kajinića 2011. godine. Član je ULUFBiH. Imala je sedamnaest samostalnih, sedamdeset tri skupne izložbe te je sudjelovala na 43 likovne kolonije. Dobitnica je nagrade Privatno i javno za 2012. godinu, posebnog priznanja žirija na bijenalu minijature MiniMo 2019.godine  te je autorica likovnih rješenja za osam poštanskih markica HP Mostar.

Izložba će se upriličiti u organizaciji JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški.

 
index Instagram400x230 youtube