NAJAVA: U Knjižnici Ljubuški predstavljanje dviju knjiga književnika Ivana Sivrića

Za ljubitelje pisane riječi JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški organizira još jedno u nizu predstavljanje knjiga.

Naime, u četvrtak 17. ožujka, s početkom u 19 sati, u Knjižnici Ljubuški, svoje knjige „Orni za vrijeme“ i „U zemlji ljudi“ predstavit će književnik Ivan Sivrić.

Svoj osvrt na knjige, izuzev autora Sivrića, prof. dr. sc. Marko Dragić i prof. Mate Grbavac.

O autoru: Ivan Sivrić (1950.), profesor je filozofije i sociologije, prethodni je predsjednik DHK HB. U MH Mostar bio je glavnim tajnikom od 1998. do 2014. godine. Jedan je od inicijatora HIZ-a BiH te je redoviti član HDZU-a u Sarajevu, HAZU BiH u Mostaru (u svojstvu suradnika). Predsjednik je UO Fondacije za izdavaštvo u FBiH. Nositelj je nacionalnog odličja prvog reda, Spomenice Domovinskog rata, Kristalne Matice hrvatske, brojnih zahvalnica te drugih priznanja. Ima čin pukovnika.

Završio je Učiteljsku školu u Mostaru (1968.), Filozofski fakultet u Sarajevu (1973.). Priredio je više knjiga i zbornika te glavni urednik četiri monografije. Idejni začetnik, pokretač i glavni urednik časopisa SUVREMENA PITANJA (referiran u CEEOL-u) te bio glavni urednik OSVITA (referiran u CEEOL-u); bio je članom je uredništva MOSTARIENSIE te Zamjenik glavnog urednika MOTRIŠTA.

Recenzent je, urednik, promotor i lektor više književnih i stručnih knjiga. Sudjelovao je u empirijskim istraživanjima kao suradnik, istraživač i voditelj projekta; organizator, uvodničar i referent itd. na znanstvenim i stručnim skupovima; dijelovi knjiga objavljivani su kao feljtoni u dnevnim novinama, pjesme su mu prevođene na albanski i makedonski jezik.

Autor je više knjiga: „Rasprave i antirasprave“, „Pitanje iz Mostara“, „Javno razmišljanje“, „Politika za obične ljude“, „Vjerujem u Hercegovinu“, „Knjiga o knjigama“, „Orni za vrijeme“, „U zemlji ljudi“ i „Za suvremena pitanja“. 

 
index Instagram400x230 youtube