Gradske knjižnice s područja ŽZH organiziraju izložbu skulptura kipara Ljube Mihalja

Nakon uspješno upriličene zajedničke manifestacije “Književna večer s književnicima s područja ŽZH”, gradske knjižnice s područja ŽZH organiziraju još jedan zajednički projekt – izložbu skulptura kipara Ljube Mihalja.

Ista će se upriličiti u srijedu 27. listopada, s početkom u 19 sati, u OŠ Ivana Mažuranića u Posušju.

O kiparu Ljubi Mihalju zvanom Skokić iz Rakitna mnogo je zapisano u brojnim domaćim i inozemnim medijima. Naime, ovaj vrijedni Rakićanin radi kipove iz drveta, ponajviše bukve, pa i njihovih korijena, ali ujedno i kamena te ih je već izradio veliki broj.

Mnogi stručnjaci su njegove radove ocijenili izuzetno vrijednim. Izlagao je na sve strane, pa i u Njemačkoj gdje je radio dugo godina, ali svoj dragi kraj nikada nije zaboravio. Njegove su radove vidjeli mnogi naši ljudi i u Francuskoj, Hrvatskoj i BiH.  Njegov „Pas Šarov“, među ostalim, dospio je i na naslovnicu njemačkog časopisa „Hund und Mann“.

Čitav opus Ljube Mihalja Skokića može se svesti na tri vertikale – vjera, domovina, život. A vjera u život i snažna volja za životom prožimaju svako Ljubino djelo. Njegovi likovi su sveci, državnici, sportaši i uopće ljudi. Opravdano ga nazivaju “Hercegovačkim Michelangelo”.

 
index Instagram400x230 youtube