NAJAVA: U Knjižnici Ljubuški predstavljanje knjige "Preživjeti 21. stoljeće"

U organizaciji JU "KŠC" Ljubuški, u četvrtak 30. rujna, s početkom u 19 sati, u Knjižnici Ljubuški, bit će upriličeno predstavljanje knjige "Preživjeti 21. stoljeće" autorice Žane Alpeza.

Ukratko o knjizi: Svanulo je jutro 21. stoljeća. Dan kao i svi drugi. Nema toliko dugo najavljivanog “smaka svijeta” ni razornih predviđanja apokalipse. Iza nas je dvadeset stoljeća, toliko događaja, ratova, bespuća, prirodnih katastrofa, različitih nemira, nesreća i sličnih događaja.

A što smo mi kao napredno čovječanstvo naučili iz toga? Treba li doći i proći još ratova kako bismo mi zadovoljili svoje unutarnje demone? Može li nas spasiti napredak čovječanstva kako bismo bili bolji ljudi? Kolika je cijena koju čovjek, kroz napredak, plaća i nauči li on išta? Kaže se da svaka nova generacija donosi novitete, samo koliko smo mi, ljudi od krvi i mesa, zapravo sposobni nositi se s velikim promjenama u kratkom periodu?

Da, ali gubimo se svakim danom sve više i više, pritom gubimo svoju ljudsku stranu, gubimo sebe, dajemo naše dragocjeno vrijeme nevažnim materijalnim trivijalnim stvarima, gubimo dio identiteta, a sve sa ciljem da budemo nešto što nismo. Dok završavam ovu knjigu njene korice govore o čovjeku koji se na putu ka traganju izgubio, pritom od traganja i traganja je oslabio, zapustio se, ušao u melankoliju bespuća i bezdana, a krenuo je sa torbom punom entuzijazma, nade, bogatstva, ali nije razmišljao o onome što je najvažnije a to je “biti i ostati čovjek”. Iscrpljen od puta, mu stiže anđeo koji donosi nadu čovjeku, pružajući mu ruku spasa i nade, da mu pokaže da se više ne gubi u svojim strmim traganjem nečega nevrijednog.

Tek tada čovjek će napokon progledati.

Recenzenti knjige su hrvatski kazališni i filmski glumac Goran Svrtan,i hrvatska kazališna i filmska glumica Arijana Čulina.

O autorici: Žana Alpeza rodjena je u Ledincu, općina Grude . Nakon višegodišnjeg rada u medjunarodnoj tvrtki ,je osnovala Udrugu i socijalno poduzeće. Predsjednica je Udruge pod nazivom „Pravi Put“. Udruga radi sa svojim aktivnostima na području čitave BiH ,te i šire.Od 2015 godine na području Hercegovine su završeni neki od važnih projekata sa vladinim sektorom, raznim organizacijama kako domaćim tako i inozemnim, nevladinim sektorom, vijećem mladih raznih općina i slično. U zadnje dvije godine udruga radi sa inozemnim institucijama.

Mentorica je u Razvojnoj agenciji Zapadno hercegovačke županije "Herag" na području strategija i planiranja tržišta.

Autorica je knjiga pod nazivom „Izopačeno Čovječanstvo“ i „Preživjeti 21 stoljeće . Knjige „Izopačeno čovječanstvo“ i „Preživjeti 21 stoljeće“  je skup Kolumni koje je autorica Žana Alpeza pisala za države u regiji (Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Srbija) u zadnjih četiri godine.

Zadnje četiri godine piše kolumne za web portale u Srbiji, Hrvatskoj,i BiH. Piše i za Katolički mjesečnik „Naša Ognjišta“,kao iz mjesečnik Hrvatske Novine Subotice Srbija.

Dobitnica je mnogih nagrada i to izdvajamo:

Nagrada za najbolju žensku business ideju podržana od Američke Ambasade u BiH, Interventnog fona za žensko poduzetništvo u BiH, u 2012 god.

Nagrada „Dama godine regije 2018“ ,koja se dodjeljivala u Srbiji gdje je sudjelovalo nekoliko zemalja država regije, dobitnica je ove nagrade iz Bosne i Hercegovine.

2019-Specijalna nagrada za Individualni Razvoj Filantropije u BiH, koja se organizira unatrag par godina uz podršku Europske Unije, THE SIGN ,TheBalcan Trust of Democracy,te fondacije Mozaik.

2019- „BalkanAwards 2019“, za socijalno humanitarni rad, doprinos, stvaralaštvo, umrežavanje, nagrada se dodjeljivala u Beogradu.

 

Radujemo se vašem dolasku!

 
index Instagram400x230 youtube