Otvorena tradicionalna međunarodna "Eko likovna kolonija na rijeci Trebižat"

Istaknuto Otvorena tradicionalna međunarodna "Eko likovna kolonija na rijeci Trebižat"

Tradicionalna međunarodna "Eko likovna kolonija na rijeci Trebižat", koju organizira JU "Kulturno-športski centar" Ljubuški pod pokroviteljstvom Grada Ljubuškog, a u suradnju s Likovnom udrugom „Brijeg“, otvorena je u četvrtak na tvrđavi herceg Stjepana.

Nazočnim slikarima i gostima, u ime organizatora, obratio se Ivan Bebek, ravnatelj JU "Kulturno-športski centar" Ljubuški. Uz srdačne pozdrave dobrodošlice, zahvalio je svim sudionicima koji su se odazvali pozivu te sponzorima i prijateljima koji podupiru manifestaciju – Gradu Ljubuškom, Fondaciji za glazbene, scenske i likovne umjetnosti FBiH te Ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke i drugima.

Prije samog otvaranja likovne kolonije na tvrđave herceg Stjepana, okupljeni su posjetili muzej i galeriju "Majka" Franjevačkog samostanu na Humcu, a nevedene lokacije su obišli safari vožnjom terenskim vozilima na čemu su organizatori zahvalili Viktoru Grbavcu, dok je prvi dan kolonije okončan posjetom Čeveljuši.

Događaj je okupio 30 slikara iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Danske koji će oslikati blagodati rijeke Trebižat i druga prirodna i kulturna bogatstva Grada Ljubuškog, kojima isti obiluje, čime će ponovno slikama biti obogađen fondus JU "Kulturno-športski centar" Ljubuški, koja će budućim izložbama predstaviti radove.

Danas su sudionici likovne kolonije trebali stvarati na vodopadu Kravica, no vremenske neprilike su ih u tome onemogućile pa će tradicionalna međunarodna "Eko likovna kolonija na rijeci Trebižat" biti nastavljena na Koćuši u subotu, 28. kolovoza, gdje će ujedno, u večernjim satima, izložiti nastale slike te će svi posjetitelji biti u prigodi vidjeti iste.

Organizatori su ovom prigodom pozvali sve ljubitelje umjetnosti da posjete ovu tradicionalnu međunarodnu likovnu koloniju.

 
index Instagram400x230 youtube