U Knjižnici Ljubuški predstavljena knjiga "Slutnje i nemiri" autorice Matije Macan

Večeras je u Knjižnici Ljubuški upriličeno predstavljanje duhovne knjige „Slutnje i nemiri“ autorice Matije Macan.

Posrijedi je knjiga koja je objavljena u nakladništvu Matice hrvatske Čitluk, duhovna knjiga nastala u godinama kušnje i napasti, mnogih neizvjesnosti s pozivom na novi početak, na promjene, na zaokret, na povratak k Ljubavi.

Svoj osvrt na knjigu dala je i recezentica prof. Ana Zubac.

"Kao što je i autorica tijekom "izgradnje", tj. pisanja ove lijepe knjige zasigurno nailazila na određene poteškoće i sumnje, ipak je, nadahnuta Duhom Svetim, "izgradila" zanimljivu i poučnu knjigu. Zavirivši u tu knjigu, a tu "zgradu" od slova, vjerojatno si, dragi čitatelju, pronašao koji koristan savjet, poticajnu misao ili stih koji ćeš utisnuti duboko u svoje srce. Budući da si i sam, hodeći mukotrpno stazama ove zemlje, vjerojatno naišao na brojne prepreke, na razne slutnje i nemire, baš kao i Matija, upamti: kad nastupe tjeskobni dani, kad te život bude nemilosrdno šibao, i ti poput svetog Augustina iskreno zavapi: "Nemirno je srce moje dok se u tebi ne smiri, Gospodine!", istaknula je, među ostalim, prof. Zubac.

Autorica Macan zahvalila je organizatorima – JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški na organizaciji predstavljanja knjige u Ljubuškom, ali ujedno svim sudionicima istoga.

„Na meni je da se zahvalim. Prvo ću se zahvaliti Presvetom Trojstvu, Bogu dragome, našem Kristu i Duhu Svetome. Hvala svima onima koji su sudjelovali u ovoj knjizi i hvala prijateljima knjige koji su pomogli da knjiga ugleda svjetlo dana. Hvala mojoj obitelji koja je uvijek uz mene, hvala organizatorima. Hvala Toniju Kraljeviću, ministru financija u Vladi ŽZH i Vedranu Markotiću, gradonačelniku Grada Ljubuškog na podršći glede tiskanja ove knjige.“, istaknula je Macan.

Svoj obol predstavljanju dali su Antea Šakota - koja je interpretirala autoricinu pjesmu „Hvala Ti“ te Gabrijela Šakota koja je glazbenim točkama uveličala predstavljanje. Moderatorica programa bila je Anamaria Nosić.

 

 

 
index Instagram400x230 youtube