Knjižnicu Ljubuški posjetili predstavnici LDA Mostar te udruga mladih iz Mostara, Trebinja i Ljubuškog

Danas su Knjižnicu Ljubuški, u okviru projekta "Jačanje povjerenja pretpostavka za bolju budućnost mladih – PRO Budućnost", posjetili predstavnici Agencije lokalne demokracije (LDA) Mostar te predstavnici udruga mladih iz Mostara, Trebinja i Ljubuškog.

S Knjižnicom Ljubuški – bogatim knjižnim fondom, svakodnevnim aktivnostima, kao ujedno i brojnim manifestacijama koje se upriličavaju u knjižnici, nadasve s djecom i mladima, posjetiteljima je podrobnije prezentirao voditelj knjižnice Ivica Vizentaner.

"Ponajviše naših manifestacija namijenjeno je upravo djeci i mladima, sve sa svrhom da istima približimo knjižnicu kao središte kulturnog života - mjesto druženja, informiranja, a nadasve kao neiscrpni izvor znanja.

Uzgred bih podsjetio, u tekućoj godini već smo upriličili 30 raznovrsnih kulturno-društvenih događaja – što je pokazatelj kontinuiranog, kvalitetnog i odgovornog rada, a zapravo do konca godine, temeljem plana rada i dogovorenih aktivnosti, predviđeno je upriličiti preko 50 kulturno-društvenih događaja za sve kategorije društva, no ponajveći broj istih upravo za djecu i mlade.“, istaknuo je, među ostalim, Vizentaner.

Posjetitelji nisu krili oduševljenje viđenim i prezentiranim, istaknuvši da su i osobno upratili da je Knjižnica Ljubuški posljednjih godina veoma aktivna i da može biti primjer drugima kako raditi – kako približiti knjižnicu žiteljima u svojoj zajednici, nadasve  mladima koji su temelj sadašnjosti i budućnosti.

Neophodno je istaknuti da je posjetu knjižnici prethodio sastanak koji se danas, nastavno na nedavno druženje u Trebinju, upriličio u Ljubuškom, koji je zapravo povezao mlade ljude i predstavnike lokalnih zajednica Trebinja, Mostara i Ljubuškog, u svrhu uspostavljanja dijaloga i konačnog pomirenja u našoj zemlji.

PRO-Budućnost je USAID-ov projekt izgradnje mira i povjerenja među građanima i građankama svih etničkih i vjerskih skupina u Bosni i Hercegovini.

Ciljna grupa projekta su: mladi, vijeća i udruge mladih, srednjoškolci - predstavnici Vijeća učenika srednjih škola s jedne strane i predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti lokalnih zajednica, koji obavljaju poslove suradnje s mladima.

Poslijednja izmjena danaPetak, 04 Lipanj 2021 14:56
 
index Instagram400x230 youtube