Knjižnica Ljubuški darovala oko 600 knjiga Narodnoj knjižnici Ljubinje

JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški inicirala je još jednu u nizu razmjena i darivanja knjiga između Knjižnice Ljubuški i prijateljskih knjižnica.

Naime, u četvrtak 25. veljače 2021. godine, predstavnici ove Ustanove, posjetili su, razmijenili i darovali knjige Narodnoj biblioteci „Dr. Ljubo Mihić“ Ljubinje.

Posrijedi je oko 600 knjiga ispisanih na ćirilici kojima se korisnici knjižnice nisu služili. Međutim, jedan dio značajnijih spomenutih knjiga je sačuvan, budući da je raznolikost knjižnog fonda bogatstvo Knjižnice Ljubuški, a značajan dio darovan i razmijenjen s knjižnicom u Ljubinju za knjige na latinici te je tim činom, zapravo, dodatno obogaćen fond Knjižnice Ljubuški s knjigama kojima će se korisnici rado i učestalije služiti. Ovom prigodom zahvaljujući na suradnji Narodnoj knjižnici Ljubinje, zahvaljujemo i osnovnim školama s područja grada Ljubuškog koje su darovale dio knjiga na ćirilici kojima se učenici nisu služili te time zapravo doprinijeli uspješnoj realizaciji ovoga projekta“, istaknuli su iz Knjižnice Ljubuški.

Iz Narodne knjižnice Ljubinje nisu krili oduševljenje ovim projektom. „Istaknuli bismo da imamo veoma lijepu knjižnicu, međutim ista oskudijeva s knjigama, stoga je ovaj čin darivanja od strane Knjižnice Ljubuški, kojim je knjižni fond knjižnice u Ljubinju značajno obogaćen, uistinu hvale vrijedan. S nestrpljenjem iščekujemo buduće zajedničke projekte.“, istaknuli su iz Narodne biblioteke „Dr. Ljubo Mihić“ Ljubinje.

Uzgred bismo podsjetili, izuzev organizacije brojnih razmjena i darivanja knjiga između Knjižnice Ljubuški i članova/žitelja grada Ljubuškog, JU „KŠC“ Ljubuški organizirala je razmjenu i darivanje knjiga s prijateljskim knjižnicama u Doboju, Trebinju i Posušju.

FOTO: Knjižnica Ljubuški darovala oko 600 knjiga Narodnoj knjižnici Ljubinje Više o ovome pročitajte na:...

Objavljuje JU Kulturno-športski centar LjubuškiČetvrtak, 25. veljače 2021.
 
index Instagram400x230 youtube