Knjižnicu Ljubuški posjetili polaznici dječjeg vrtića "Ljubuški"

JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški, u suradnji s dječjim vrtićem „Ljubuški“, organizirala je pobliže upoznavanje polaznika navedenog vrtića s blagodatima Knjižnice Ljubuški.

Djeca su bila oduševljena posjetom knjižnici. Pobliže su se upoznali s bogatim knjižnim fondom, nadasve literaturom namijenjenoj najmlađima. Ujedno, upoznali su se i s drugim blagodatima knjižnice – brojnim kulturnim manifestacijama, tečajevima i dr. te su istaknuli da s radošću iščekuju iznova posjetiti knjižnicu.

Ovom prigodom dječjem vrtiću „Ljubuški“ darovana je besplatna članska iskaznica knjižnice temeljem koje će isti ubuduće moći podizati slikovnice i knjige. Djecu su, ujedno, razveselile slikovnice koje su darovane vrtiću i kojima će isti dodatno obogatiti svoju malu vrtićku knjižnicu.

Slušajući priče iz slikovnica od najranije dobi djeca stvaraju podlogu za savladavanje preostalih vještina, a to su govorenje, čitanje i pisanje. Slikovnica je prva i najvažnija knjiga u životu djece. Čitajući djeci te aktivnim uključivanjem djece u proces čitanja utječemo na njihov kognitivni, socijalni i emocionalni razvoj.

Dječji vrtić „Ljubuški“ prepoznao je važnost navedenoga, stoga će svoje polaznike tijekom tekuće godine u više navrata dovoditi u posjet knjižnici i sudjelovati u raznovrsnim edukativnim i kreativnim radionicama koje će biti upriličene u istoj.

Ovo bijaše prva od predviđenih nekolicine aktivnosti u suradnji ove dvije ustanove.

Ovom prigodom pozivamo i ostale dječje vrtiće s područja Grada Ljubuškog da posjete knjižnicu.

Naime, raspolažući širokim izborom građe i aktivnosti Knjižnica Ljubuški pruža djeci rane dobi, kao i njihovim odgajateljima, mogućnost pronalaženja prostora gdje su dobrodošli, prostora bogatog prikladnim izvorima za učenje, te prigodu uživanja u dječjim pjesmicama te taktilnim knjigama prilagođenim njihovoj dobnoj skupini.

 

FOTO: Knjižnicu Ljubuški posjetili polaznici dječjeg vrtića "Ljubuški" Više o ovome pročitajte na:...

Objavljuje Knjižnica LjubuškiPetak, 5. veljače 2021.
 
index Instagram400x230 youtube