NAJAVA: Besplatno učlanjivanje i pobliže upoznavanje s Knjižnicom Ljubuški polaznika dječjeg vrtića "Ljubuški"

JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški, u suradnji s dječjim vrtićem „Ljubuški“, organizira besplatno učlanjivanje i pobliže upoznavanje s blagodatima Knjižnice Ljubuški polaznika navedenog vrtića.

Naime, posrijedi je prva od nekolicine predviđenih zajedničkih aktivnosti navedenih ustanova, koja će biti upriličena u petak 5. veljače, s početkom u 10 sati.

Knjižnica Ljubuški je kulturno središte Grada Ljubuškog, koje čuva kulturno blago – bogat knjižni fond, među kojim je podosta slikovnica i dr. namijenjenih upravo djeci predškolskog uzrasta.

Slušajući priče iz slikovnica od najranije dobi djeca stvaraju podlogu za savladavanje preostalih vještina, a to su govorenje, čitanje i pisanje. Slikovnica je prva i najvažnija knjiga u životu djece. Čitajući djeci te aktivnim uključivanjem djece u proces čitanja utječemo na njihov kognitivni, socijalni i emocionalni razvoj.

Dječji vrtić „Ljubuški“ prepoznao je važnost navedenoga, stoga će, izuzev naprijed navedenoga, svoje polaznike tijekom tekuće godine u više navrata dovoditi u posjet knjižnici i sudjelovati u raznovrsnim edukativnim i kreativnim radionicama koje će biti upriličene u istoj.

Sukladno navedenome, prva predstojeća aktivnost bit će upriličena u  predstojeći petak, u okviru projekta „Moj grad Ljubuški“ - kojega vrtić provodi u veljači i ožujku, kada će grupa djece, pridržavajući se izrečenih epidemioloških mjera, posjetiti knjižnicu i pobliže se upoznati s blagodatima iste. Tom zgodom dječjem vrtiću „Ljubuški“ bit će dodijeljena besplatna članska iskaznica temeljem koje će polaznici istoga biti u prigodi ubuduće posuđivati slikovnice i dr. knjige. Ujedno, Knjižnica Ljubuški će darovati slikovnice dječjem vrtiću kojima će isti obogatiti svoju malu vrtićku knjižnicu.

Ovom prigodom pozivamo i ostale dječje vrtiće s prostora Grada Ljubuškog da posjete Knjižnicu Ljubuški.

Raspolažući širokim izborom građe i aktivnosti Knjižnica Ljubuški pruža djeci rane dobi, kao i njihovim odgajateljima, mogućnost pronalaženja prostora gdje su dobrodošli, prostora bogatog prikladnim izvorima za učenje, te prigodu uživanja u dječjim pjesmicama te taktilnim knjigama prilagođenim njihovoj dobnoj skupini.

 
index Instagram400x230 youtube