NAJAVA: Svečanost proglašenja "Najčitatelj 2020." Knjižnice Ljubuški

JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški organizira svečanost proglašenja „Najčitatelj 2020.“ Knjižnice Ljubuški. Ista će biti upriličena u srijedu 20. siječnja 2020. godine, s početkom u 12.30 sati, u Knjižnici Ljubuški.

Proglasit će se najčitatelji u kategoriji učenici osnovnih škola s područja grada Ljubuškog te kategoriji odraslih čitatelja.

Najčitatelji u spomenutim kategorijama dobit će vrijedne nagrade.

„Cilj projekta je promicanje čitanja, nadasve kod učenika osnovnih škola, te razvijanje ljubavi prema knjizi kao izvoru znanja. Ujedno, jedan od ciljeva ovog projekta razvijanje je navike korištenja knjižnice i njezinih blagodati tijekom cijelog života, potičući pri tome kod učenika, a ujedno i odraslih, naviku i uživanje u čitanju.

Prema statistici posudbe, knjižničarke će utvrditi identitet članova koji su tijekom 2020. godine posudili najveći broj knjiga. To su ujedno članovi koje su knjižničarke zapazile kao marljive i vrijedne, koji puno čitaju, razgovaraju o knjigama, traže savjet pri izboru naslova, rado dolaze u knjižnicu i na vrijeme vraćaju posuđene knjige“, priopćili su iz Knjižnice Ljubuški.

Napomena: Svečanost će biti upriličena sukladno preporučenim epidemiološkim i higijenskim mjerama.

 
index Instagram400x230 youtube