Spektakl stokilaša koji postoji samo u Zagori: 'Jedini turnir gdje moraš prestat trenirat da bi igra'

Nogomet piše fantastične priče, a u Dalmatinskoj zagori su one osebujnije i zabavnije nego igdje drugdje.

Ako još niste čuli uz utakmice na dnu presušjelog Modrog jezera u Imotskoj krajini održava se još jedna neobična nogometna manifestacija. Riječ je o turniru 'Stokilaša' kojeg organizira Nogometni klub Mračaj iz Runovića. Turnir je započeo ovog vikenda, a traje do 20. kolovoza i na njemu se natječu čak 33 ekipe.

Riječ je o nesvakidašnjoj manifestaciji koja ulazi u svoju treću godinu, a specifična je po tome da na njoj mogu nastupati samo oni kojima vaga pokazuje više od 100 kilograma. Nagrade su u skladu s reputacijom tako da uz medalje i plakete momčadi i pojedinci 'zarade' janjetine, kozletine i svinjetine te desetke litara vina.

Treće izdanje jedinstvene manifestacije

Klub čiji su dres tijekom ranih dana svoje karijere nosile veličine poput Zvone Bobana, Ivana Gudelja i Ike Buljana, ugradio je u ovaj natjecateljski turnir i dozu humora tako karakterističnu za krajeve Dalmacije iz kojih se ne vidi more, tako da ne čudi kako je turnir Stokilaša nadišao lokalne okvire te praktički postao međunarodni. Okuplja momčadi iz cijele Dalmacije, ali i susjedne nam Bosne i Hercegovine.

Ove sezone će doživjeti svoje treće izdanje, a stokilaši će igrati pred više publike od mnogih prvoligaških momčadi. O tome smo odlučili popričati s čovjekom kojem je na plakatu za prijave pisalo 'zna se kod koga'.

Turnir koji je prešao granicu

Nakon što je dotični podignuo slušalicu, doznali smo odmah da je riječ o nadaleko poznatom djelatniku i igraču NK Mračaj – Perici Babiću Ganu. Babić je predstavnik za omladinske uzraste NK Mračaj i jedan od organizatora turnira.

 
index Instagram400x230 youtube