Avidnote aplikaciju razvijenu u BiH koristi Harvard, Oxford, Princeton, Stanford

Aplikaciju Avidnote, koju je razvio tim bosanskohercegovačke kompanije ZenDev iz Mostara, koriste i preporučuju najprestižnija sveučilišta na svijetu poput Harvarda, Princetona, Oxforda, Stanforda...

Avidnote je web aplikacija za istraživače koja spaja nekoliko različitih dijelova akademskog pisanja i omogućava efikasnije istraživanje, praćenje bilješki online, kategoriziranje različitih referenci i rad na zajedničkom projektu. Programeri iz BiH razvili su njen tehnološki dio.

- Istraživanje se i dalje radi na stari, neproduktivan način, gdje istraživači čitaju jako puno radova i zapisuju bilješke. Cilj Avidnota je pružiti digitalnu platformu za sve istraživačke podatke, članke i bilješke na kojoj možete pronaći navedene informacije i bilježiti vaše reference na jednom mjestu, i na taj način će postati jedini alat koji vam je potreban za vaše istraživanje – kazao je Senad Šantić, osnivač kompanije ZenDev i suosnivač Avidnotea.

Potencijal i globalni značaj Avidnotea je prepoznat u finalu Venture Cupa, prestižnog takmičenja za startupe upriličenog 7. listopada u Stockolmu, gdje je Avidnote osvojio titulu najboljeg startupa u kategoriji "Best traction" - proizvod koji ima najbolje rezultate na tržištu.

- Ovo je još jedan dokaz da se iz BiH može djelovati na globalnom nivou - ističe Šantić, u bh. javnosti poznat kao šef koji je svoje uposlenike odveo na odmor u Tursku.

Avidnote aplikaciju besplatno možete testirati na ovom linku.

 
index Instagram400x230 youtube