Slap Kravica – prirodna atrakcija idealna za vaš idući vikend izlet

Iako smo zakoračili u jesen i posvetili se poslovnim i svim drugim obavezama, topli jesenski vikendi rezervirani su za izlete i boravak na otvorenom.

Portal journal.hr iz tjedna u tjedan donosi prijedloge za vikend izlete po Hrvatskoj, a ovoga puta pronašli su jednu lokaciju u susjednoj BiH koju se zaista isplati posjetiti. Radi se o slapu Kravica koji se nalazi na području grada Ljubuškog i jedna je od najljepših prirodnih atrakcija ovog kraja.

Tri kilometra nizvodno od sela Hrašljani, između sela Studenaca i Zvirića, rijeka Trebižat pada s visine od 28 metara, stvarajući prekrasan slap širine 120 metara. Radi se o omiljenom hercegovačkom izletištu i kupalištu koje u ljetnim mjesecima nudi odmor i zabavu za sve ljubitelje kupanja i aktivnosti na rijeci.

Iako smo se s ljetom pozdravili pa se u jesenskim mjesecima nećete okupati ispod slapa, sve od izvora do ušća rijeku Trebižat krase brojni vodopadi, nebesko plavetnilo, čistoća vode, predivna vegetacija, ali i brojne znamenitosti koje još uvijek stignete vidjeti i obići. U svako doba godine zbog velikih promjene u vodostaju i promjeni vegetacije slap Kravica pruža različita i jedinstvena iskustva pa ćete sigurno uživati u predivnim prizorima.

Cijena ulaza na lokalitet Kravica od 1. listopada do 31. svibnja iznosi 10 KM, odnosno 40-ak kuna, a radno vrijeme je od 7 do 19 sati. Više informacija možete pročitati ovdje i već početi planirati svoj idući vikend izlet!

 
index Instagram400x230 youtube