Rafting na Tari – s mora na adrenalinsku avanturu!

Odlazak na more i standardni, svakodnevni rituali cjelodnevnog boravka na plaži odavno više nisu izbor za mlade, ali ni one malo starije! U današnje vrijeme većina turista od odmora uvijek očekuje i nešto više - ponekad je to obilazak povijesnih  ili kulturnih lokaliteta u okolici, a sve češće je to potreba za jednodnevnom ili višednevnom avanturom!

Baš takva avantura je odlazak na rafting na rijeci Tari! Na svega 2-3h vožnje od jadranske obale, sakriven između dva nacionalna parka, čeka te ovaj regionalni epicenter adrenalinske avanture!

Ukoliko već ljenčariš na moru i nedostaje ti malo avanture i adrenalina, samo sjedni u svoj automobil i, nakon nekoliko sati vožnje kroz osvježavajuće zelenilo, stižeš u Rafting Centar Drina Tara. On se nalazi u BiH, 15 km od Foče, na samoj granici dva nacionalna parka (Durmitor  i Sutjeska).

U ovom kampu, ušuškanom uz samu rijeku Taru te osim ljubaznih domaćina i nadaleko čuvene, tradicionalne hrane,, očekuju te brojne aktivnosti  u prirodi. Tamo možeš provesti nekoliko sati ili, pak, prenoćiti ili se odlučiti za boravak od nekoliko dana. Bilo što da izabereš, prije svega će te impresionirati ovdašnji pejzaži kao i svježi planinski zrak, koji ćeš udisati punim plućima, a koji može djelovati  ljekovito nakon vrelog morskog ambijenta  (ili višemjesečnog disanja gradskog zraka).

Iako nadaleko poznat kao centar za rafting, on je prerastao u kompletan centar za aktivni odmor te, osim raftinga, s njima možeš na hiking , jeep photo safari, kanjoning, vožnju ATV kvadova, ili neki od jednodnevnih izleta. Tvoje je da izabereš I nećeš pogriješiti! Obećajmo! Pogledaj njihove outdoor ponude.

Rafting na Tari

Uvjerljivo najpopularnija aktivnost u ovom kampu, starta oko 10 sati, kada možeš i doručkovati ovdje, i to organske lokalne specijalitete (domaći pršut, vruće uštipke s kajmakom, pogače ispod peke, itd.). U nekoliko sati raftinga vidjet ćeš najatraktivniji dio kanjona i rijeke Tare. Obići ćeš vodopade, divlje izvore, uz nekoliko obaveznih stajanja zbog fotografiranja i kupanja. Tura se završava kod samog kampa Drina Tara. Ostatak dana, ovisno od aranžmana možeš provesti kod njih, uz ručak (vruća teleća čorba,  janjetina, jaretina, teletina pod pekom s ukusnim povrćem, svježe salate, domaće pite ispod peke, ječmeni, još vruć kruh i još mnogo toga…).

Rafting je zaista adrenalinski aranžman, koji će učiniti da se osjetiš živim! Posebno ističemo da je voda rijeke Tare toliko čista i bistra da se može i piti! Ako bi na rafting, znaj da ti nije neophodna posebna tjelesna spremnost. Jedino što ti treba je krema za zaštitu od sunca, neki nepromočiva kamera (mada u kampu može da se renta GoPro7). Osmjeh je zaštitni znak rafting i on je zagarantiran!

Hiking

Nakon raftinga, ovo je jako popularna aktivnost u ovoj nestvarno lijepoj prirodi! Najčešća destinacija za ovo pješačenje je Nacionalni park Sutjeska uz profesionalne vodiče, a od zahtjeva imaju samo da poneseš udobnu obuću za pješačenje, slojevitu odjeću prilagođenu vremenskim uvjetima i dobro raspoloženje! Nije puno, zar ne?

Možeš izabrati i pohod na Zelengoru, uspon na najviši vrh BiH vrh Maglica ili na Durmitor. Što god izabereš, vjeruj nam da nećeš pogriješiti!

 
index Instagram400x230 youtube